Dolar 32,3241
Euro 35,1067
Altın 2.300,79
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

HAVADAN İNDİ, “DESTEĞE VE YATIRIMA GELDİM” DEDİ

HAVADAN İNDİ, “DESTEĞE VE YATIRIMA GELDİM” DEDİ
22 Eylül 2017 13:30

ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’na (ETSO) aday olan İşadamı Zafer Ergüney’e, “helikopter”i ile “hayırlı olsun” ziyaretine gelen CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan, önemli bir yatırımın müjdesini verdi, “Enerji alanında en az 500 kişiyi  istihdam edecek bir yatırımı yapmaya hazırız” dedi.

Erzurum’da Zafer Ergüney ve bazı işadamlarıyla biraraya gelen Tarık Sarvan, güneş enerjisi yatırımları noktasında Erzurum’un önemli bir merkez olabileceğini ifade etti. Zafer Ergüney’in destekleriyle Erzurum’a yatırım konusunda girişimlerde bulunduklarının altını çizen Sarvan, “Zafer bey, Erzurum’a yatırım gelebilmesi için gece-gündüz çalışan değerli bir işadamı. Erzurum’a yatırım için çalışıyoruz. Bu konuda önemli projelerimiz var. Hem Zafer Bey’e ETSO adaylığına hayırlı olsun demek, hem de bu yatırımları tekrar masaya yatırmak için Erzurum’a geldim” dedi.

“TEK BAŞIMA DA YAPARIM!”

CW Enerji olarak, güneş enerji sistemleri sektöründe gerek Almanya’da gerekse Türkiye’de yatırımlarının bulunduğunu belirten Sarvan, “Erzurum artık eskisi gibi değil. Ulaşım çok kolay. Komşu ülkelere yakın bir ilimiz. Güneş enerji panellerinin üretiminin yapılacağı bir fabrika düşünüyoruz, en az 500 kişi istihdam edecek bir proje bu.  Benim firmamın bu yatırımı buraya tek başına yapma gücü var. Ancak ben istiyorum ki, Erzurum’da bu sektörde iş yapan bir çok firmamız ortak olsun. Birlikte yapalım. Ben de CW Enerji olarak her türlü desteği vermeye hazırım” diye konuştu.

“ GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNDUK”

Yatırım için daha önce de girişimlerinin olduğunu ve gerçekleşmediğini de ifade eden Sarvan, “Bugün Erzurum’un herhangi bir yerinde, bir dağın yamacında yer verilsin hemen bu fabrikayı kuralım. Bugün kuracak kapasitemiz ve gücümüz var. Biz bakanlığa izinler için gerekli başvuruları yaptık. İnşallah bu büyük yatırımı bu memlekete kazandıracağız” şeklinde konuştu.

ERGÜNEY: TEK DERDİMİZ ERZURUM

ETSO Başkan adayı İşadamı Zafer Ergüney ise Tarık Sarvan’ı Erzurum’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu belirterek, “Bizim tek derdimiz Erzurum. Bu şehre yatırım getirmek. Bu şehri layık olduğu yere taşımak. Bu projeyi yıllar önce de gündeme getirdik ama kimse destek vermedi ve yapamadık. Şimdi inşallah bu yatırım bu şehre gelecek” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.