Dolar 32,5581
Euro 34,9788
Altın 2.420,94
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

HERŞEY ERZURUM’UN TANITIMI İÇİN!

HERŞEY ERZURUM’UN TANITIMI İÇİN!
25 Mayıs 2017 08:58

GELENEKSEL Spor Dalları Federasyonu, cirit ve geleneksel okçuluğa yönelik tanıtım çalışmalarını Erzurum’da, Dadaşköy’de gerçekleştirdi. Günboyu süren çekimlerde hem atasporu cirit ve hem de geleneksel okçuluk ile ilgili görüntüler alındı, fotoğraflar çekildi, söyleşiler yapıldı.

Erzurum’da sporcu sayısı her geçen gün biraz daha artan geleneksel okçuluk sporuna yönelik ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten Dadaşlar Geleneksel Sporlar ve Atlı Okçuluk Derneği Başkanı Ayşe Melek Okuyucu, dernek üyesi arkadaşları ile birlikte özel kıyafetlerine büründü ve çekim yapan ekibe yardımcı oldu.

Havanın güneşli ama soğuk oluşuna aldırmayan geleneksel okçular, hem at sırtında ok attı, hedef vurdu ve hem de Ramazan öncesi iyi bir antrenman yapmış olmanın keyfini çıkardılar. Dadaşköy’deki çekimlerde sadece atlı okçular değil, yine özel kıyafetlerine bürünmüş ciritçiler de görev aldı.

Havanın cirit oynamaya çok elverişli olduğunu belirten ciritçiler, bir yandan Erzurum’un tanıtımı adına neler yapılması isteniyor ise, onları yaptı, bir yandan da günü fırsat bilip, kıyasıya bir maç çıkardılar. Ciritin Erzurum’un vazgeçilmez sporlarından birisi olduğunu belirten Dadaşlar Geleneksel Sporlar ve Atlı Okçuluk Derneği Basın Sözcüsü Av. Volkan Özen, “Cirit elbet bilinen, çok sayıda insanın oynadığı bir spor. Ama biz çok da yeniyiz” hatırlatması yaptı.

Geleneksel atlı okçuluk konusunda çok önemli ve sevindiren gelişmeler yaşadıklarını belirten Volkan Özen, “Hem sporcu sayımız gün geçtikçe artıyor, hem daha geniş imkanlara kavuşuyoruz. Bizim, tıpkı ciritçiler gibi atlarımız var. Ama onların sahip olduğu altyapı bizde yok. Her birimiz farklı mesleklere sahip insanlarız. Bir at ile sürekli ilgilenmek çok zor. Bu sorunu, yakın köylerden birisinde ahır tutarak çözmeye çalışıyorduk. Atatürk Üniversitesi ile bir protokol yaptık. Atatürk Üniversitesi’nin bize sağladığı imkanlar, hepimizi fazlasıyla rahatlattı. Dernek başkanımız bir bayan. Onun heyecanı hepimizi pozitif olarak etkiliyor. O heyecan ve istek sayesinde, çok daha güzel işler ve organizasyonlar yapacağımıza inanıyoruz” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.