ÖDÜK VADİSİ’NDE HES KORKUSU
YAPIMINA 11 YIL ÖNCE BAŞLANDIĞINDA YÖRE HALKININ YAPILMAMASI İÇİN CİDDİ TEPKİ GÖSTERDİĞİ, EYLEM YAPTIĞI, KARŞILIĞINDA YARGILANDIĞI VE HAPSE DÜŞTÜĞÜ ÖDÜK VADİSİ’NDEKİ HES’İN DÜN BORUSU PATLADI!

YAKLAŞIK 11 yıl önce Tortum’un Ödük Vadisi’nde yaptırılan, yöre insanının yapılmaması için ciddi mücadeleler verdiği, dayak yediği, hapse girdiği ancak yapımını engelleyemediği hidroelektrik santralinde (HES) patlayan boru, köy mezarlığını, dolayısıyla ölüleri aldı götürdü, bir alabalık tesisinde ve meyve bahçelerinde ciddi zararlara neden oldu.
Yöre halkına korkulu bir gece yaşatan, görgü tanıklarının ifadesine göre de “ucuz” atlatılan olayda bir alabalık çiftliğinin zarar gördüğü, ekili alanların ve meyve bahçelerinin sular altında kaldığı belirtildi. Köyün mezarlığının da suyla birlikte yok olduğunu belirten vatandaşlar, sorumlularından hesap sorulmasını istediler. erzhaber
SON DAKİKA GÖRÜNTÜLERİ İÇİN TIKLAYIN