Dolar 32,5128
Euro 34,7988
Altın 2.427,11
BİST 9.714,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 22°C

RABİA ANA’NIN KANLI PARKI

ERZURUM’UN TARİHİ BÖLGESİ GAVURBOĞAN’A KONDURULAN İRİ BLOKLAR ARASINDA YER ALAN PARKTA KURBAN KESİLMESİ ŞAŞKINLIK, ÜZÜNTÜ VE ÖFKEYLE KARŞILANDI. PARKTA KAN İZİ GÖRENLER, SORUMLULARININ BULUNARAK CEZALANDIRILMASINI İSTEDİLER.

RABİA ANA’NIN KANLI PARKI
10 Temmuz 2022 07:19 | Son Güncellenme: 10 Temmuz 2022 07:23

BAŞTA Büyükşehir Belediyesi olmak üzere yerel yönetimlerin aldığı önlemlere rağmen, kimi vatandaşın parkta, bahçede sorumsuzca kurbanını kesmesi, gören herkese “bu kadarı da fazla” dedirtti. 

Vatandaşların dini vecibelerini daha kolay ve sağlıklı şekilde yerine getirmelerini sağlamak, bu arada da çevreyi kirletmelerini de önlemek amacıyla, geçen yılda olduğu gibi, bu yıl da şehrin farklı 8 noktasında Büyükşehir Belediyesi tarafından mobil kurban kesim alanları oluşturuldu.

Büyükşehir, aldığı önlemlerle de yetinmedi, vatandaşlara bir de kitapçık dağıtarak hem mobil kesim yerlerinin adresini verdi, hem de sıkıntılı durumlarda başvurulacak telefon numaralarını yayınladı.

SORUMSUZLUĞUN BÖYLESİ

Ancak, kurban kesmek isteyen vatandaşların önemli bölümü, bayram sabahı mobil merkezlere yönelirken, kimi sorumsuz insanların da yapılan uyarılara aldırış etmeden keyfi hareket etmesi şaşkınlık ve öfkeyle karşılandı.

BÖYLE MÜSLÜMANLIK OLMAZ!

Çevresi yüksek modern apartmanlarla çevrili Rabia Ana Mahallesi’ndeki parkta kurban kesilmesi, kan izini görenlere “Bu kadar sorumsuzluk olmaz, böyle müslümanlık da olmaz” dedirtti ve keyfi hareket eden kişilere en ağır cezanın verilmesi istendi.

Erzurum’un “Gavurboğan” Mahallesi ve “Toprak Tabya”sı üzerine kondurulan, şık ve modern görüntüleri ile dikkat çeken apartmanların orta yerine Yakutiye Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda bir de park yapıldı.

GÖRÜNTÜLER İÇ BURKUYOR

Ağaçlandırılan, belli noktalarına çardakların yerleştirildiği park, son zamanlardaki çöplüğü andıran görüntüsüyle iç burkmaya başladı.

Çocukların yedikleri cips, bisküvi, şekerleme türü ürünlerin ambalajlarının yanında, büyüklerin de her türden çöpü savurduğu parka son olarak kan izinin bulaşması, vatandaşın sorumsuzluğunun, bencilliğinin ve kirliliğinin bir göstergesi olarak yorumlandı.

EĞİTİM ŞART

“Konutları değil önce insanları modern ve eğitimli yapmak gerekiyor” sözünün akıllara geldiği park ve çevresinde halkın da katılımıyla bir temizlik kampanyası başlatılması, bu arada da parkta kurban kesen sorumsuz kişi ya da kişilerin tespit edilerek en ağır cezaya çarptırılmaları gerektiği belirtildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.