Dolar 32,3423
Euro 35,1164
Altın 2.307,30
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 10°C
Az Bulutlu
Erzurum
10°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 15°C

SAHTE DİPLOMA İLE ERZURUM’DA ÖĞRETMENLİK YAPMIŞ!

SAHTE DİPLOMA İLE ERZURUM’DA ÖĞRETMENLİK YAPMIŞ!
3 Nisan 2017 17:58

YAKLAŞIK 19 yıl önce “sahte diploma” ile Erzurum’da öğretmen olarak göreve başlayan R.G.S.’nin foyası yeni anlaşıldı. Trabzon’da görev yaptığı okula, üzerinde tarih ve sayı olmayan bir çıkış belgesi vermesi üzerine sahtekarlığı anlaşılan R.G.S. hakkında savcılık incelemesi başlatıldı.

Haber Türk’de yeralan habere göre, sahte diploma ile Erzurum’da göreve başlayan ve son 11 yıldan beri de Trabzon’da görev yapan R.G.S.’den, okul çıkış belgesi istendi. Milli Eğitim Bakanlığı’na, üzerinde tarih ve sayı numaraları bulunmayan bir çıktı gönderen R.G.S.’nin sunduğu belgenin yeniden incelenmesi istendi. İncelemeyi yapan Dernekpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ,evrakın sahte olduğunu belirledi.

GÖZALTINA ALINDI

Savcılığa yapılan suç duyurusunun ardından gözaltına alınan R.G.S.’nin ifadesinde, mezuniyet belgesini 19 yıl önce İrfan isimli bir kişiden aldığını ve öğretmen olarak işe başladığını söylediği öğrenildi. Cumhuriyet Savcılığı’ndaki ifadesinde, sahte mezuniyet belgesiyle 19 yıl kadar önce Erzurum’da göreve başladığını belirten R.G.S., “20 yılı doldurunca emekliliğe hak kazanacaktım. Çok pişmanım. Devleti zarara uğratmadım. Ama çok çalıştım. Rapor kullanmadım. Sicilim başarılarla doludur. Benim 19 senelik emeklerim ne olacak?” diye konuştu.

12 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Trabzon Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, R.G.S. hakkında ‘nitelikli dolandırıcılık’ suçundan iki yıldan yedi yıla kadar, ‘resmi belgede sahtecilik’ suçundan da iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası istedi. Ayrıca, Trabzon’da 11 yıl boyunca görev yapan öğretmenden, devletten aldığı 329 bin liranın faiziyle birlikte talep edileceği belirtildi.

Öte yandan R.G.S.’nin 2005’te Başbakanlık tarafından ‘yılın öğretmeni’ seçildiği ve dönemin başbakanı Tayyip Erdoğan tarafından kendisine ödül verildiği de belirtildi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.