Dolar 32,3652
Euro 34,9611
Altın 2.325,56
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
13°C
Parçalı Bulutlu
Cts 17°C
Paz 16°C
Pts 17°C
Sal 18°C

”SAPIKLIĞA ORTAK OLDULAR”

”SAPIKLIĞA ORTAK OLDULAR”
19 Kasım 2016 13:59

mhp

 

MHP’li Halaçoğlu yaptığı açıklamada tecavüz yasasına sert tepki gösterdi. Halaçoğlu “Sapıklığa ortak olmaktan başka bir şey değildir” dedi.

ERZURUMDANHABERLER / GÜNDEM – MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, AKP milletvekillerinin tecavüz yasası ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 25 Mart 2016’da verdiği yasa teklifine atıfta bulundu. Halaçoğlu, “Çocuklara tecavüz eden ve öldürenlere ilgili verdiğim kanun teklifinde idam istemiştim. Ama komisyona hiç getirilmedi. Bugün neden getirilmediği anlaşılıyor. Tecavüzcülerin affını istemek, sadece tek kelimeyle, sapıklığa ortak olmaktan başka bir şey değildir” dedi.

“KÜÇÜK ÇOCUĞA TECAVÜZ EDİYORSA SAPIKTIR”

Bu yönde yapılan bazı açıklamalara da tepki gösteren ve AKP’li vekillerin kanun teklifini paylaşan MHP’li Halaçoğlu “Bazı kimselere bakıyorum da sapıklıkta sınır tanımıyorlar. Herkes kendi başına gelse ne düşünür? Gelmesini ister mi? Hemen savunmaya geçmişler. Ben kanun teklifini 2016 Martında verdim. Kimse kusura bakmasın, küçük yaşta bir çocuk, yine küçük yaşta bir kıza tecavüz etse bile bunun müeyyidesi ağır olmalı ki caydırıcı olsun. Ama af getirirseniz suçu artırırsınız. Herkes şunu bilsin. Kim küçük çocuğa tecavüz ediyorsa sapıktır. Bunun affı olmaz. Kimse o küçük masumun dünyasını karartamaz. İnsan olan bunu kabul etmez. Yasayı eke koyuyorum. Öyle kafadan atmak yok” ifadelerini kullandı.

HALAÇOĞLU’NUN MART AYINDA VERDİĞİ YASA TEKLİFİ

Halaçoğlu’nun geçen Mart ayında verdiği yasa teklifi şöyle:

“26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun 103’üncü maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi ile ikinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiş ve maddeye aşağıdaki fıkra eklenmiştir. Çocuğu cinsel yönden istismar eden kişi, idam cezası ile cezalandırılır. Cinsel istismarın vücuda organ veya sair bir cisim sokulması suretiyle gerçekleştirilmesi durumunda, idam cezasına hükmolunur. Bu suçtan dolayı verilen cezalar para cezasına çevrilemez, indirim uygulanamaz, ertelenemez ve açılan davalarda zamanaşımı işlemez.

MADDE 2- 5237 sayılı Kanunun 104 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir. ‘(1) Cebir, tehdit ve hile olmaksızın, on beş yaşını bitirmiş olan çocukla cinsel ilişkide bulunan kişi, idam cezası ile cezalandırılır.”

MADDE 3- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4- Bu Kanun hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.”

Kaynak: Odatv.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.