Dolar 32,5997
Euro 34,8019
Altın 2.497,50
BİST 9.472,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

TEK AYAKLI KAHRAMANLARIN ZAFERİ

TEK AYAKLI KAHRAMANLARIN ZAFERİ
14 Ekim 2017 16:42

A MİLLİ Takım, 2018 FIFA Dünya Kupası elemelerinde başarısız sonuçlar alarak futbolseverleri hüsrana uğrattığı bir dönemde tek ayaklı kahramanlarla tanıştık. Ampute Milli takım futbolcularının azmi, amatörlükleri ve hırsı bizlere ilaç gibi geldi. Bir takımın isteyince ve inanınca neler yapabileceğini gösterdi. O bakımdan küçümsenmeyecek başarının bir degerlendırmesini yapmak istedim.

            Türkiye Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Ampute Futbol Şampiyonasında ilk maçını Almanya ile oynadı. Ay-Yıldızlılar, Rahmi Özcan, Fatih Şentürk (penaltıdan), Serkan Dereli, Kemal Güleş’in birer Barış Telli’nin attığı 3 golle Almanlar’ı 7-0 yendi.
Türk takımı, ikinci maçında Gürcistan’ı Muhammet Yeğen, Barış Telli (2), Fatih Şentürk (2), Rahmi Özcan (2), Serkan Dereli ve Kemal Güleş’in golleri ile 9-0 kazandı.
A Grupta liderlik için İspanya ile karşılaşan Ay-Yıldızlılar, yine başarılı bir maç çıkardı. Ay- Yıldızlılar, İspanya’yı Ömer Güleryüz, Serkan Dereli, Barış Telli ve Fatih Şentürk’ün golleri ile devirdi: 4-0.
Oynadığı üç maçta rakip filelere 20 gol bırakan ve kalesinde hiç gol görmeyen namağlup lider, güçlü rakibi Rusya’yı 7 Ekim günü Rahmi Özcan’ın penaltıdan ve Fatih Şentürk’ün uzatmada attığı gollerle 2-1 yenmeyi bildi.
8 Ekim günü yarı final maçında Polonya’yı Rahmi Özcan, Serkan Dereli’nin golleri ile yenen Ay- Yıldızlılar, Vodafone Park’ta İngiltere ile final oynama hakkını elde etti

            9 Ekim Pazartesi günü saat 19.00’da başlayan ve 42 bin kişinin izlediği Türkiye- İngiltere maçını TRT Spor canlı olarak yayınladı. İlk kez koltuk değneklilerin maçını, bizler de heyecanla ve zevkle izledik. Maçın tamamında üstünlük kuran millileri Ömer Güleryüz’ün attığı jeneriklik gol rahatlattı. İkinci yarının sonlarında beraberlik golü yiyen milliler, uzatmada Kaptan Osman Çakmak’ın golüyle şampiyonluğu ilan etti.

            Rakipleri karşısında hiç ezilmeyen ve hak ettikleri kupaya kavuşan şampiyon futbolcuların farklı hikayeleri var. Kimi vatan savunmasında, kimi bir kazada, kimi doğuştan engelli olan tek ayaklı kahramanlar, sadece kendilerini değil 80 milyonu sevindirdiler.

            Engelleri nedeniyle hayattan kopmayan ve izleyenlere önemli dersler veren kahramanların, Avrupa şampiyonu olmasını sevinç gözyaşları arasında izledik, mutlu olduk ve gurur duyduk.

            Avrupa Şampiyonu olan Ampute Milli Futbol Takımın  Teknik Direktörü Uğur Özcan da futbolcuları gibi çok anlamlı konuştu. Özcan’ın maçtan sonra söyledikleri ise çok önemli:

            “Başarıya takım halinde imza attık. A Milli Futbol Takımı ile kıyaslanmamızı doğru bulmuyorum. Onlar da bizim kardeşlerimiz. Biz hiçbir zaman prim beklentisi içinde olmadık. Bizim gururumuz Türk bayrağımızdır. Hiçbir şey milli gururun önüne geçemez.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.