Dolar 32,3397
Euro 35,1175
Altın 2.311,98
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 10°C
Az Bulutlu
Erzurum
10°C
Az Bulutlu
Per 12°C
Cum 12°C
Cts 14°C
Paz 15°C

VALİ MEMİŞ: MORAL VE MOTİVASYONA İHTİYACIMIZ VAR

VALİ MEMİŞ: MORAL VE MOTİVASYONA İHTİYACIMIZ VAR
10 Ocak 2019 13:30

VALİ Okay Memiş, 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Günü’nde Erzurum Basını ile bir araya geldi. Yaklaşık iki aydan bu yana Erzurum Valisi olarak görev yaptığını hatırlatan Okay Memiş, önemli konulara değindi, “Yakın çalışma arkadaşlarımı gözden geçireceğim” diyerek de, bürokrasiye ince mesajlar gönderdi.

Öğretmenevinde gazetecileri sabah kahvaltısında konuk eden Vali Okay Memiş, basının dünyada yasama, yürütme ve yargıdan sonra 4’üncü kuvvet olduğunu hatırlattı. Basın şehitlerini ve ahirete göçen gazetecileri rahmetle anan Vali Memiş, kendisinden önce konuşan ve basın dünyasının sorunlarını dile getiren Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Feridun Fazıl Özsoy’u onaylarcasına, “Sorunlar ve sıkıntılar var. Bunları elbirliği ile aşmak mümkün” diye konuştu. Basının gücünün fazla olduğunu, hemen her kesimi bu gücüyle olumlu ya da olumsuz etkilediğini kaydeden Vali Memiş, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

BÖLGENİN EN ETKİLİ MEDYA GÜCÜNE SAHİBİZ

“-Bir ülkenin, bir bölgenin veya bir şehrin gelişmesinde biz valilerin, kamu bürokrasisinin, sivil toplum kuruluşlarının ve basının etkisi vardır. Geri kalmışlık konusunda da aynı kesim payına düşeni almalıdır. Şunu iyi biliniz ki, işini hakkıyla yapan, adam kayırmayan, haram yemeyen, devletin ve milletin parasına sahip çıkan, kaynakları verimli kullanan her insanın, her kamu yöneticisinin moral ve motivasyona ihtiyacı var. Bölgenin en güçlü medya grubuna sahibiz. Kamuoyu oluşumunda büyük etkiniz var. Sorun ve sıkıntılarınızın olduğu da bir gerçek. Bu sıkıntıları giderme adına birlikte gayret göstermeliyiz.”

Konuşmasında Erzurum Medyası ile ayrım yapmaksızın işbirliği içinde olmayı düşündüğünü belirten Vali Memiş, her ne kadar gazeteyi eline almayı seven bir yapıya sahipse oe, dijital gazeteciliğin hızla yayıldığına işaret etti, bu değişime ayak uydurulması gerektiğini bildirdi. Erzurum’da iki ay önce hatırlatan Vali Memiş, neler yapmayı planladığını da ana başlıklar halinde şöyle sıraladı:

YAPMAYI PLANLADIĞI ÇALIŞMALARI ÖZETLEDİ

“- Okullarımızda kodlama sisteminin öğretilmesi işine önem veriyoruz. Kodlama, kalkınmanın önümüzdeki yıllarda alfabesini oluşturacak. İlkokuldan başlayarak kodlama eğitiminin verilmesini sağlamamız gerekiyor. Bizim somut birşeyler yapmamız, iş üretmemiz lazım. Bunu başaracağız. Neler yaptığımızı sizler göreceksiniz. Yakın çalışma arkadaşlarımı gözden geçireceğim. Erzurum memur kenti, girişimcilik ruhu pek gelişmemiş. Kalkınma memur maaşıyla olmaz. Girişimci ruhunu ayağı kaldırmamız gerekiyor. Çalışırken dedikodu yapanlar olacak. Buna hazırlıklıyız. Sorunları, sıkıntıları istişare ederek çözeceğiz. Haram yemeyeceğiz, 81 milyonun vergileriyle sağlanan parayı harcarken çok dikkatli olacağız.”

KIŞ TURİZMİNDE HEDEF BİR MİLYON TURİST

Erzurum’un önemli sektörü hayvancılığı “bir numara” yapmaya gayret edeceklerini, kış turizminde bir milyon turisti hedefleyerek çalışacaklarını belirten, hedefleri arasında “Erzurum’u tekstil kenti” yapma gibi, 4 bin kişiye iş olanağı sağlayan bir devasa yatırım olduğunu da kaydeden Vali Memiş, “Bir kültür şehri olan, beni son derece etkileyen Çifte Minareli medrese, Yakutiye, Üç Kümbetler gibi eserlere sahip, Dadaşlık ruhunun önde olduğu bu şehirde, kültürel çalışma ve faaliyetlerin yeterli olmadığını gördüm. Anadolu’nun kapısı Erzurum’da büyüleyici bir atmosfer oluşturmayı planlıyoruz. İlçelerimize sürekli gidip-geliyorum. Güney ilçelerine üç defa gittim. Altyapı konusunda eksiklikler mevcut. Doğru planlama yapmak gerekiyor. Köylerde kanalizasyon yapalım derken, dereleri kirletmemeliyiz. Toplamda bin 200 köyümüz var. Sorunları öncelik sırasına göre çözeceğiz, oraları modern yerleşim yerleri haline getireceğiz” dedi. erzhaber

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.