Dolar 32,5826
Euro 34,7975
Altın 2.513,17
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

30 YILDAN BERİ SÜREN BİR KONGRE YAPILIYOR ERZURUM’DA

30 YILDAN BERİ SÜREN BİR KONGRE YAPILIYOR ERZURUM’DA
13 Ekim 2016 15:02

15-aile

BİR MUM, DİĞER MUMU TUTUŞTURMAKLA IŞIĞINDAN BİR ŞEY KAYBETMEZ!

ATATÜRK Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Geoteknik Anabilim Dalı ile Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği tarafından düzenlenen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi, çok renkli bir açılışa sahni oldu. Nenehatun Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kongreye, Mühendislik Fakültesi Dekanı prof. Dr. Hikmet Altun’un, Mevlana’ya ait “Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” sözü damga vurdu.

Başta deprem olmak üzere inşaat sektörünü ilgilendiren konularda tebliğlerin sunulduğu kongrenin açış konuşmasını, Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı PYrof. Dr. Ahmet Şahin Zaimoğlu yaptı. Zaimoğlu, her iki yılda bir gerçekleştirilen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği 16. Ulusal Kongresi’ne ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

30 YILDAN BERİ DEVAM EDEN BİR KONGRE

“Aile sıcaklığında bir kongre yapıyoruz” diyen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Feyza Çinicioğlu ise, 30 yıldan beri geleneksel şekilde devam eden konrgrenin bilgi birikimi açısından sağladığı faydalara dikkat çekti.

Konuşmasına Mevlana’nın ‘bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez’ sözüyle başlayan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hikmet Altun, bilginin paylaşıldıkça artan bir hazine olduğunu kaydetti. Dekan Altun: “Bu tür kongreler ve sempozyumlar, bilim insanlarının çalışmalarını ve bilgi birikimlerini, diğer bilim insanlarıyla ve isteyen herkesle paylaştıkları platformlardan biridir. Bu yüzden kongreye katılan bilim adamlarını ağırlamaktan onur duyduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

YAPI KALİTESİNİ YÜKSELTMEK GEREKİYOR

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı da, ülkemizin depremselliği düşünüldüğünde, yapı kalitesinin yükseltilmesi gerektiğinin herkes tarafından bilinen bir gerçek olduğunu, son yıllarda kaliteyi artırmaya yönelik çalışmaların da umut verici olduğunu söyledi.

Geoteknik bilimine gerekli önemin verilmesiyle, ülke olarak depreme daha hazırlıklı bir hale geleceğimize değinen Rektör Çomaklı, “Siz değerli katılımcıların Geoteknik bilim dalındaki katkılarıyla inşaat sektörü ülkemizin gelişimindeki lokomotif rolünü sürdürerek, önüne koyduğu hedeflere emin adımlarla ilerleyecektir. İşte bu nedenle, kongremize katkısını esirgemeyen siz değerli katılımcılara teşekkürlerimi sunuyor ve kongrenin amacına ulaşması dileklerimle sizleri üniversitem adına saygı ile selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

ÖNEMLİ BİR ŞEHİRDE, ÖNEMLİ BİR KONGRE YAPIYORUZ

Kongrede Vali Seyfettin Azizoğlu ile Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı da birer konuşma yaptılar. Vali Azizoğlu: “Türkiye’yi Orta Asya’ya bağlayan en önemli kavşak noktası olan Erzurum’da böylesine önemli bir kongrenin düzenlenmesini ve Türkiye’nin en iyi üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi’nin bu güzelliklere imza atmış olmasını takdirle karşılıyorum. Emeği geçen bütün hocalarımıza ve arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, kongremizin hayırlı olmasını diyorum” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından plaket töreni ve kongrenin ilk oturumu düzenlendi. İlk oturumda Prof. Dr. Yener Özkan, Yüzey ve Yeraltı Topografyasının Zeminlerin Deprem Davranışına Etkisi konulu konferansını verdi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.