Dolar 32,4895
Euro 34,9613
Altın 2.431,71
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

VATANDAŞA CAĞ KEBABI VE KADAYIF DOLMASI YETİŞMEDİ

VATANDAŞA CAĞ KEBABI VE KADAYIF DOLMASI YETİŞMEDİ
13 Ekim 2018 21:43 | Son Güncellenme: 14 Ekim 2018 07:44

ERZURUM Günleri’nin düzenlendiği Ankara Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) açılan cağ kebabı satış noktalarında, fiyatının yüksekliğine rağmen tonlarca et satıldı. Ankara’da yaşayan ve yolu AKM’ye düşen insanlar cağ kebabına doyarken, ileriki etkinliklerde bu işe bir standart getirilmesi istendi, “Ankara’da çoğu insan cağ görünümlü, ama tadı ve kıvamıyla cağ kebabından hayli uzakta bir garip kebap yedi” denilerek, yaşanan olumsuzluğun boyutuna dikkat çekildi.

HALAYLAR ÇEKTİ, TÜRKÜLERE EŞLİK ETTİLER

Çadırlardan yükselen dumanları ve etrafa yayılan kebap kokularıyla dikkat çeken Atatürk Kültür Merkezi’ne haftasonunu da fırsat bilen binlerce kişi akın etti, Erzurum türküleriyle memleket hasreti gidermeye çalıştı, halaylar çekti, gönüllerince eğlendiler..

YÖRESEL ÜRÜNLER İLGİ GÖRDÜ

Bir yandan yağ, peynir, bal gibi yöresel ürünlerden satın alan, hem cağ kebabı ve kadayıf dolması yiyerek karın doyuran vatandaşlar, meydanda gerçekleşen şarkılı, türkülü programlarda da hem eğlendi, hem de stres attılar.

Erzurum türkülerine eşlik eden, halay çeken insanlar, programda emeğe geçen herkese, özellikle de organizasyonun mimarı Ahmet Coşkun’a teşekkür ettiler.

STANDART GETİRİLMELİ

Öte yandan, yaklaşık 70-80 gram kadar gelen bir cağ kebabının 12,5 liradan satıldığı Erzurum Tanıtım Günleri’nde, hem cağ kebabına ve hem de kadayıf dolmasına vatandaşın gösterdiği ilgi dikkatlerden kaçmadı.

Erzurum’a özgü bir kebap türü olan cağ kebabına mutlaka standart getirilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, “Erzurum’un orijinal kebabının tadını bilenler, Ankara’da yedikleri çoğu cağ kebabında o tadı bulamadı. Çünkü, kebabın terbiyesi yapılmamıştı, eti farklıydı. İhtimal ki, ilk defa bu kebaptan yiyenler, ciddi hayal kırıklığı yaşamıştır. Organizasyon komitesinde görevli arkadaşların, çadırları tıkabasa çakma cağ kebapçıyla doldurmamaları gerekir. Bu işin mutlaka bir standardı olmalı” dediler.

Tanesi 4 liradan satılan kadayıf dolmaları adeta kapışıldı. Çoğu insan kadayıf dolması alabilmek için kuyrukta bekledi. Bir cağ kebapçısı, “Sabah 250 kilo et vurdum” diyerek, cağ kebaba duyulan ilginin boyutuna dikkat çekti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.