Dolar 32,5700
Euro 34,8716
Altın 2.435,57
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 23°C
Cum 20°C
Cts 21°C
Paz 21°C

BELALTI VURUŞLARI ÇOK SEVİYOR VE İYİ BECERİYORUZ (Tıkla ve İzle)

BELALTI VURUŞLARI ÇOK SEVİYOR VE İYİ BECERİYORUZ (Tıkla ve İzle)
26 Haziran 2019 07:56

SOSYAL medyanın hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline geldiği günümüz dünyasında, çok da insani olmayan davranış biçimlerini de aynı paralelde görmeye ve yaşamaya başladık.

Gayya Kuyusu’nu andıran sosyal medyada, biri birini yakından bilen ve tanıyanların dışında, çoğu insan belki hayatta bir kez dahi bir araya gelmemiş, konuşmamış, el sıkışmamış, göz göze gelmemiş.

Böylesine garip bir topluluk, çeşitli konularda, özellikle de siyasette fikir beyan ederken, düşüncesini açıklarken, “yine acımasızca eleştirilecek, hakarete maruz kalacak, küfür yiyeceğim” endişesine kapılmaktan kendini alamıyor.

Sosyal medyayı kullanan insanların önemli bölümünün eğitim durumu ya vasat, ya da vasatın altında. Bu gerçeği, kurulan cümlelerin basitliğinden, kelimelerin yanlış yazılışında, imla kurallarının hiçe sayılışında görmek mümkün.

Yazarak düşüncesini ortaya koyma noktasında yeterli beceriyi gösteremeyenlerin sarıldığı en büyük can simidi ise hakaret ve küfür.

Kelime dağarcığı geniş olmayan, düşüncesini ifade etmekte zorlanan insanların bir bölümü küfür ve hakaret yolunu tercih ederken, kimileri de dini değer ve motifleri kullanarak kendine bir farklı profil takınmaya gayret gösteriyor.

Sosyal medyada yaşanılan acı-tatlı olaylar, Duvar Gazetesi’nin bu haftaki gündemini oluşturdu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.