Dolar 32,4438
Euro 34,7690
Altın 2.441,91
BİST 9.942,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C
Sal 16°C

SALONDA DEĞİL TIR’DA KUTLAMA

Her yıl 12 Mart geldiğinde salon toplantıları yaparak kutlama etkinlikleri düzenleyen İstanbul Erzurum Dernekleri Federasyonu (İEDF) bu yıl format değiştirdi, kutlamaları salon yerine meydanlarda TIR kamyonu dolaştırarak yapmaya başladı.

SALONDA DEĞİL TIR’DA KUTLAMA
7 Mart 2022 06:22 | Son Güncellenme: 7 Mart 2022 06:38

İSTANBUL Erzurum Dernekleri Federasyonu (İEDF) ilk defa bu yıl çok değişik bir etkinliğe imza attı ve 12 Mart Erzurum’un Kurtuluş Bayramı kutlamaları çerçevesinde, fotoğraflarla bezettiği bir TIR ile İstanbul meydanlarında gösteri ve açık hava toplantıları yapmaya başladı. Federasyon Başkanı Ahmet Yanık, “İlk defa bu yıl salon kutlaması formatından çıktık, dört bir yandan gelen insanlarımızı salona ulaşabilme çilesinden kurtardık, etkinliği onların ayağına götürmeye karar verdik” hatırlatması yaptı.

BİR AYAK HEP EKSİK KALDI

İstanbul’da yaşayan Erzurumlular’ın oluşturduğu dernek ve federasyonlar ile sivil toplum kuruluşlarının yanında birçok kurum ve kuruluş tarafından her yıl 12 Mart haftasında  anma ya da kutlama toplantıları düzenlendiğine dikkat çeken İEDF Başkanı Ahmet Yanık, bu etkinliklerde işin kutlama, toplanma, birliktelik ve eğlence boyutunun takdir edilecek ölçülerde başarıldığına işaret etti,  “Ancak, en önemli kısım bilerek ya da bilmeyerek atlanmış, programın önemli bir ayağı eksik bırakılmıştır” dedi.

FARKINDALIK OLUŞTURMA GAYRETİ

Her 12 Mart geldiğinde düzenlenen programlarda katılımcıları bilgilendirme, uyarma, akıllarda soru işaretleri bırakma, araştırıp öğrenmeye sevk etme ve farkındalık yaratma konularına fazla önem verilmediğini, bunun da 12 Mart ruhuyla çeliştiğini kaydeden Başkan Yanık, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“- İstanbul Erzurum Dernekler Federasyonu 12 Mart Anma Komisyonu, bu yıl yaptığı format değişikliği ile kutlama etkinliklerine yeni bir boyut, yeni bir anlayış getirdi.

İlk olarak, salon toplantısı formatından çıktık, bir diğer ifadeyle dört bir yandan gelecek Erzurumluları, salona ulaşma adına verdikleri lojistik savaştan kurtardık. Yerine, Erzurum’u anımsatan görsellerle süslenmiş büyük bir miting TIR’ı kiraladık ve bu TIR ile İstanbul’un tüm ilçe meydanlarında davullu, zurnalı, barlı, türkülü gösteriler yapmaya, açık hava panel ve söyleşileri ile hemşerilerimize, onların ayağına Erzurum’u götürmeye başladık.

MARATON TUZLA’DAN BAŞLADI

Geçtiğimiz hafta, 4 Mart günü Tuzla’da park ettiğimiz TIR’ımız, sırasıyla Pendik, Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye, Kadıköy, Silivri, Beylikdüzü, Küçükçekmece, Bağcılar, Gaziosmanpaşa, Sultangazi, Eyüpsultan, Bahçelievler, Eminönü ve Maltepe ilçelerini ziyaret edip, programlar icra edecek, 13 Mart günü de, bugüne kadarki en kapsamlı 12 Mart Erzurum’un Kurtuluş Haftası sonlandırılacak.”

Başkan Yanık, İEDF olarak Tuzla ve Pendik’teki panellere katılan Tarih Araştırmacısı ve Yazar Muzaffer Taşyürek ile diğer konuşmacılara teşekkür etti. Taşyürek Hoca ile tüm programlarda birlikte olmayı düşündüklerini bildiren Başkan Yanık, “Ne yazık ki hocamız rahatsız. O hasta haliyle bizi kırmadı iki Sakarya’dan kalkıp gelerek etkinliğimize katıldı. Kendisine acil şifalar diliyorum” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.