Dolar 32,5594
Euro 34,8815
Altın 2.429,92
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

SUNAR’DAN KEYİF VEREN HİZMET

SUNAR’DAN KEYİF VEREN HİZMET
4 Aralık 2021 17:30 | Son Güncellenme: 4 Aralık 2021 17:57

YAPTIĞI sosyal etkinlik ve çalışmaları ile dikkat çeken, bir yandan rutin belediyecilik hizmetlerini yürüten, diğer yandan park ve bahçe gibi donatılar ile ilçe halkına hizmet götüren Palandöken Belediyesi, bu defa huzura tasavvuf topluluğu ile çıktı.

İçinde bulunduğumuz yılın başlarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan genelgede, 2021 yılı, “Yunus Emre ve Türkçe Yılı” ilan edildi.

Bu genelgeden hareketle ülke genelinde çeşitli belediye ve kurumlar “Dünya Dili Türkçe” adı altında etkinlikler düzenleyerek, Yunus Emre’nin hem adını ve hem de eserlerini 700’üncü ölüm yıldönümünde halka sundu.

Palandöken Belediyesi de, “Yunus Emre ve Türkçe Yılı”nı fırsat bilerek, çeşitli meslek gruplarına dahil amatör sanatçılardan oluşan bir tasavvuf ekibi kurdu.

Palandöken Belediyesi Kültür Müdürlüğü elemanlarından Selman Çelikoğlu çabalarıyla, aralarında imam, öğrenci, emekli gibi çeşitli meslek gruplarına dahil amatör sanatçılardan bir tasavvuf müziği topluluğu kuruldu.

Uzun zamandan beri hazırlıklarını sürdüren Palandöken Belediyesi Tasavvuf Ekibi, bugün Efkan Ala Kültür Merkezi’ni dolğurançok sayıda izleyicinin önünde ilk sınavını başarıyla verdi.

Aralarında Palandöken Kaymakamı Önder Coşgun, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz ve Kültür Turizm İl Müdürü Cemal Almaz ile çok sayıda izleyicinin tıka basa doldurduğu Prof. Dr. Raşit Küçük Konferans Salonu Sahnesi’nde görücüye çıkan tasavvuf ekibi, seslendirdiği Yunus Emre ilahileri ile izleyiciden tam not aldı.

Program öncesi bir konuşma yapan Palandöken İlçe Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Yunus Emre’nin mezarının Erzurum’da, Tuzcu (Dutçu) Köyü’nde bulunduğunu hatırlattı. Köydeki mezarlığın yıllar önce İbrahim Hakkı Hazretleri tarafından bulunduğunu belirten Başkan Sunar, köyde belediye imkanları ile bir de sosyal tesis yaptıklarını, yine köy çeşmesini de çok daha gösterişli hale getirdiklerini bildirdi.

Tasavvuf müziği konserinden sonra Atatürk Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Nesrin Feyzioğlu tarafından Yunus Emre konulu bir de konferans verildi. Davetliler program sonrası Tuzcu Köyü’ne giderek yapılan sosyal tesisin açılışını gerçekleştirdi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.