Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

BU YOL ÜÇ GÜNDÜR BÖYLE

BU YOL ÜÇ GÜNDÜR BÖYLE
21 Aralık 2016 08:25 | Son Güncellenme: 21 Aralık 2016 08:26

ELVERİŞSİZ hava koşullarının hüküm sürdüğü Doğu Anadolu Bölgesi’nde, yollardaki buzlanma araç sürücülerine sıkıntı yaşatıyor. Erzurum-Aşkale yolunun Alçı Fabrikası mevkiinde kayarak su kanalına düşen TIR, faciaya davetiye çıkartıyor.

KAZAYA DAVETİYE BÖYLE OLUR

Uluslararası karayolunun dörtte üçlük bölümünü kapatan ve araçların “çeyrek” şeritten geçmelerine neden olan TIR’ın tam üç günden beri yolda öylesine bekletildiğini belirten vatandaşlar, erzurumdanhaberler.com’a gönderdikleri fotoğraflarla işin vehametini gözler önüne serdiler.

Hava karardıktan sonra, görüş mesafesinin sis ve benzeri meteorolojik nedenlerden dolayı düştüğünü, dolayısıyla bir kazanın kaçınılmaz olduğunu belirten vatandaşlar, “Bugüne kadar bir kaza olmaması büyük şans. İlla bir facia mı yaşanmalı ki, o TIR yolun ortasından kaldırılsın.

SU KANALI DEĞİL SANKİ TUZAK

Yollar buz. Özellikle TIR’lar kayıyor ve yolu kapatıyor. Bazen de sürücüler, yolun ortasındaki kanalı, üzeri karla kaplı olduğu için farkedemiyor. Yolu yapanlar, Doğu’nun şartlarını bilmiyorlar mı? Yoğun kar yağışının olduğu zamanlarda o kanalların üzeri kapanıyor ve yoldan hiçbir farkı kalmıyor. Dolayısıyla kazalar kaçınılmaz oluyor. Bu kanallar sürücü için sanki kurulu bir tuzak” diye konuştular.

UÇAKLAR SİSLİ HAVADA DA İNEBİLECEK

Öte yandan, Erzurum Havalimanı’nda, Devlet Hava Meydanı İşletmeleri (DHMİ) tarafından görüş mesafesinin çok düşük olduğu sisli havalarda uçakların inişlerini büyük ölçüde kolaylaştıran CAT 2 sistemi geçildiği bildirildi.

DHMİ tarafından; Erzurum Havalimanı’nda CAT 1 sisteminden CAT 2 sistemine geçildiği bildirildi. Bu sistemle uçakların sisli havalarda iniş ve kalkışları daha da kolaylaştırılmış olacak.

Mevcut CAT 1 sisteminde sisli havalarda uçakların havalimanına inebilmesi için 800 metre mesafe gerekirken, CAT 2 sistemiyle bu mesafe 400 metreye kadar düşmüş olacak. Bu sistem ile uçakların Erzurum Havalimanı’nı pas geçme oranı da yüzde 80 azalmış olacak.

VALİ AZİZOĞLU: OLUMSUZLUKLAR ORTADAN KALKACAK

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, özellikle kış aylarında sis nedeniyle görüş mesafesinin düşmesiyle Erzurum Havalimanında uçak seferlerinde aksama ve rötar olduğunu belirterek CAT 2 sistemiyle bu olumsuzlukların önüne büyük bir oranda geçileceğini kaydetti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.