Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum °C
Erzurum
°C
°C
°C
°C
°C

İLGİSİZLİĞİN VE SAYGISIZLIĞIN BÖYLESİ ANCAK BİZDE OLUR

İLGİSİZLİĞİN VE SAYGISIZLIĞIN BÖYLESİ ANCAK BİZDE OLUR
3 Ekim 2017 10:46

ÇAT Yolu üzerinde, Tuzcu Köyü (Dutçu) kavşağı yakınlarında, dönemin Bölge Müdürü Şenol Altıok’un gayretleri ile oluşturulan Karayolcu Şehitlik Parkı, ilgisizlik ve bakımsızlıktan “metal mezarlığı”na dönüştü.

Yaklaşık 5 dönümlük bir alan üzerine kurulan, çevre düzenlemesi yapıldıktan sonra ağaçlandırılan, bir de TCK Çeşmesi ve kamelya ile süslenen Karayolcu Şehitlik Parkı’na, yol çalışmaları sırasında geçirdikleri kazalar sonucu şehit düşen karayolcuların fotoğraflarının bulunduğu bir de kaide yerleştirildi.

GÖREV ŞEHİDİME…

Üzerinde 40 kadar karayolcu görev şehidinin fotoğraflarının bulunduğu kaidenin arkasına, “Görev Şehidime” diye seslenilerek bir yazı da yazıldı. Karayolları 12. bölge Müdürlüğü adına yazılan yazıda, “Sizler, milletimizin gönül zenginliğini temsil eden, mübarek bağrından çıkan kahramanlar” denilerek, özetle şu ifadeler kullanıldı:

“- Her biriniz Karayolları teşkilatlarında, yol hizmetlerinde çalışırken, kendinize verilen kutsal görevi önemseyerek, en iyi şekilde hakkıyla ve layıkı veçhiyle yerine getirdiniz. Kader-i ilahi tecelli eden elim kazalar sonucu ruhunuzu Allah’a teslim etmeniz, bunun en güzel gösttergesidir. İnşallah sağlam bir imanla işlediğiniz salih amelleriniz size ahiret yurdunda Allah’ın rızası, rahmeti, rızası ve mağfireti ile cenneti kazandırtmıştır.”

GÖLGESİNDE KÖPEKLER YATIYOR

Bugün gölgesinde köpeklerin yattığı, bazı görev şehidi karayolcuların fotoğraflarının yerinden koptuğu, darmadağınık hale gelmiş kaidenin yanısıra, yaptırılan çeşmenin de musluklarının çalınmış olması, gören herkese, “Bu şehitlik, belli birtakım harcamalar ve emeğin sonucunda ortaya çıkmış. Karayolları hizmetlerinde kullanılan, ancak bugün kenara çekilmiş iş makinelerinin, bir park oluşumu adı altında bir araya toplanması da güzel bir düşüncenin ürünüymüş. Ancak gelin görün ki, park sahipsiz kalmış. Ağaçlar susuzluktan kurumuş. Güvenlik önlemi alınmadığından, para edebilecek tüm malzemeler yağmalanmış. Bakımı iyi yapılsa, zenginleştirilse, belki başka illere de örnek olabilecek bu park, şehitlik parkı olmaktan çıkmış, gerçekten ‘kara’yollarının kara’sına yakışan bir hale bürünmüş, doğrusu yazık olmuş” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.