Dolar 32,5942
Euro 34,7581
Altın 2.497,88
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C

AZİZOĞLU’NUN ÜÇ KÜMBETLER MERAKI

AZİZOĞLU’NUN ÜÇ KÜMBETLER MERAKI
18 Aralık 2016 20:14

VALİ Seyfettin Azizoğlu, Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Üç Kümbetler Projesi’ni merak ve heyecanla beklediğini söyledi. Yakutiye Belediyesi’ni ziyareti sırasında Başkan Ali Korkut’tan bilgi alan Vali Azizoğlu, “Erzurum tarihi bir şehir, bu özelliğinin açığa çıkarılması lazım. Başkan Korkut’un projesi bu anlamda da önem arz ediyor” dedi.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile makamında bir süre sohbet eden Vali Seyfettin Azizoğlu, kendisinden belediye çalışmaları ile ilgili bilgi aldı. Yoğun bir dönem yaşadıklarını, dolayısıyla merkez belediyelerin ziyaretinde aksama yaşandığını belirten Vali Azizoğlu, “İlçelere gittiğimiz zaman belediyeleri ziyaret ediyorum ama şehir merkezindeki belediyelerimizle her zaman beraberiz diye ziyaret yapamadık. O yüzden hem Yakutiye Belediyemiz’i ziyaret edelim, hem de çalışmaları değerlendirelim” diye konuştu.

ÇALIŞMALAR HEYECAN VERİCİ

Yakutiye Belediyesi tarafından yürütülen Üç Kümbetler Bölgesi’ndeki yeni imar çalışmaları ve uygulama projesini heyecan verici bulduğunu belirten Azizoğlu, şöyle konuştu:

“- Proje alanında müzenin bulunması, dolayısıyla okul alanının belediyenizce bu amaç doğrultusunda kullanılacak olması hakikaten takdir edilecek bir şey. Böylece o tarihi mekanda kendi dokusuna uygun yeniden yapılanmış olacak. Alanın mimari dokusuna uygun sosyal donatılar, eğitim alanı, müze ile beraber hem de sizin yaptığınız diğer projelerle beraber güzel bir alan olarak hizmete girer inşallah.”

ERZURUM TARİH ŞEHRİ

Azizoğlu, Ali Korkut’un çalışmalarını yakından izlediğini kaydederek “Erzurum tarihi bir şehir, tarihi dokusunun ortaya çıkarılması lazım. Ben hem Büyükşehir Belediye Başkanı hem tarihi yerlerin merkez belediyesi olarak sizin oradaki gayretli ve bilimsel çalışmaları takdirle karşılıyorum. Teşekkür ediyorum tebrik ediyorum. Bu şehri tarihi dokusuna Erzurum adına uyan şehriyle de ortaya çıkarmamız lazım. İnşallah bunlarda olacak” ifadelerini kullandı.

SİZİNLE ÇALIŞMAKTAN MUTLUYUZ

Başkan, Vali Azizoğlu’na destekleri ve güzel düşünceleri için teşekkür ederek, “Geldiğiniz günden itibaren ciddi manada bize destek verdiniz. İnşallah bu süreç uzun bir sürede devam eder. Sizinle beraber çalışmaktan duyduğum memnuniyeti ifade edeyim, inşallah bu süreç de uzun olur güzel projeleri birlikte yaparız.

Siz bizim için şanssınız. Her ortamda da bunu dile getiriyorum. Hakikaten çözüm odaklı bir yapınız var. Ondan dolayı müteşekkiriz. Şu an itibariyle Üç Kümbetler projemiz Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulun’dan geçti. Allah’ın izniyle onları vücuda getireceğiz. Erzurum’un ufkunu, bu eserleri gerçekleştiren tarihi birikimin feyziyle farklı noktalara taşıyacağız. Şüphesiz ki çalışmalarımızda sizi yanımızda hissetmek bize kendimizi iyi hissettirecektir” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.