Dolar 32,3433
Euro 35,1097
Altın 2.308,93
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 16°C
Paz 16°C
Pts 17°C

ENGELLİLER VE YAKINLARI, SEKMEN’İ FENA SIKIŞTIRDILAR

ENGELLİLER VE YAKINLARI, SEKMEN’İ FENA SIKIŞTIRDILAR
1 Kasım 2016 16:53 | Son Güncellenme: 1 Kasım 2016 21:25

28-skyt

TÜRKİYE Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi üyelerinin yararlanması için yaptırılan kütüphane ve kültürevinin açılış törenine katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, engelli ve yakınlarının şikayetleri karşısında söyleyecek söz bulamadı. Otobüs sürücülerinin kendilerine çok itici, hoyrat ve acımasızca davrandığını belirten engelli ve yakınlarına, “Halkotobüsü sürücülerinden biz de şikayetçiyiz, gerekeni yapacağız” diyen Başkan Sekmen, “Hayır Başkanım. Biz halk otobüsü sürücülerini kastetmiyoruz. Büyük otobüslerin (belediyeye ait) sürücülerinden şikayetçiyiz” cevabı alınca, hayli şaşırdı.

Palandöken Belediyesi’nin katkılarıyla Yenişehir’de SODES destekli Engelsiz Mekanlardan Engelsiz Yarınlara Projesi kapsamında bir kültürevi ve kütüphane yaptırıldı. Tesisin açılışına Vali Seyfettin Azizoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın yanısıra engelli vatandaşlar ve yakınları katıldı. Yapılan konuşmaların ardından, şehrin önemli yöneticilerini karşılarında bulan engelli vatandaşlar ve yakınları, çeşitli isteklerde bulundu.

Dernek Başkanı Sadullah Efe’nin, “Açtığımız kurslara katılan engelli kursiyerlerimizin ürettiği ürünleri sergileyip, satmak ve gelir elde etmek istiyoruz. Bunun için bir işyerine ihtiyacımız var. Bu konuda sizlerden yardım ve destek bekliyoruz” isteği, makul bulundu.

Bu arada, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i karşılarında bulan engelli yakınları, otobüs şoförlerinin itici davranışlarından duydukları üzüntüyü kendisiyile paylaştı. Bayanların, halkotobüsü sürücülerini kastettiklerini zanneden Başkan Sekmen’in, “Halkotobüsü şoförlerinden biz de şikayetçiyiz. Merak etmeyin, onların dikkatini çeker, gerekeni yaparız” sözü, ters tepti. “Hayır Başkanım, biz büyük otobüslerin şoförlerini kastediyoruz. Onların bize karşı davranışları hiç hoş değil, hepimizi üzüyor ve etkiliyor” çıkışı, Sekmen’i şaşırttı.

Başkan Sekmen, bu konuda gerekenin yapılacağı sözünü vererek, “Hangi otobüs sürücüsü hata yapıyor, sizlere anlayışsız davranıyor ise, ya otobüsün numarasını, ya da plakasını not alın ve bize bildirin, gerekeni yapalım” diyerek, şikayetçi bayanları rahatlattı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.