Dolar 32,4961
Euro 34,8228
Altın 2.489,06
BİST 9.543,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ÇOCUK PARKLARINDAKİ KİRLİ OYUN!

ÇOCUK PARKLARINDAKİ KİRLİ OYUN!
15 Nisan 2017 09:16 | Son Güncellenme: 15 Nisan 2017 09:17

HAVALARIN giderek ısınmaya ve parkların, bahçelerin şenlenmeye başladığı şu günlerde, çocuk oyun alanlarına özenle yerleştirilen ve çoğumuzun hiç dikkatini bile çekmediği “kirli oyuna” Gazeteci Talat Uzunyaylalı, teker teker görüntülediği ve sosyal medyada paylaştığı fotoğrafları ile dikkat çekmeye çalıştı.

“Çocuk oyun grupları niye bu kadar ecnebi?” diye soran Uzunyaylalı, hepimizin gözünden kaçan ve pek de dikkat etmediğimiz figürleri, mercek altına aldı. Erzurum’daki park ve bahçeleri dolaşan ve oyun gruplarındaki “kültürel kirlilikleri” tespite çalışan Talat Uzunyaylalı, yaptığı değerlendirmede şu görüşleri takipçileri ile paylaştı:

“- Erzurum’daki parkların içinde, çocuk oyun grupları var. Oyun gruplarındaki insan ve hayvan figürleri, Batı kültürünün birer yansıması. Oyun grupları üzerinde kanatlı meleğini mi ararsınız, Türk kültürü ve yaşam tarzı ile hiç de ilgisi olmayan çizgi filim karakterleri ya da vahşi hayvan kabartmalarını mı? Hele satanist kültüre ait, tuhaf görünümlü hayvan tasvirlerinden, korsan kılıklı yaratıklara ve korsan gemisine… Kısacası ne kadar ‘ecnebi’ tasvir varsa parkları istila etmiş durumda.”

Yaptığı değerlendirmede, “Kendi kültürümüzü yansıtan çizimler, tasvirler yaptırmak bu kadar mı zor” diye soran Uzunyaylalı,” Çocuklarımızın zihinlerini bu imajlarla doldurmak ne kadar doğru? İşte emperyalizm böyle bir şeydir; parkınıza kadar, çocuklarınızın zihnine kadar girer ve siz bunun farkına bile varamazsınız” değerlendirmesi yaparak, özellikle “çocuk parkı yapıyoruz” diyen belediye başkanlarına göndermede bulundu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.