Dolar 32,5056
Euro 34,5851
Altın 2.498,66
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 19°C
Per 19°C
Cum 20°C
Cts 18°C

DADAŞ: ADIMLAR TÜZÜĞE UYGUN ATILDI!

DADAŞ: ADIMLAR TÜZÜĞE UYGUN ATILDI!
24 Haziran 2020 10:43 | Son Güncellenme: 24 Haziran 2020 10:45

İYİ Parti’de delege tespiti için yapılması gereken seçimlerin “oldu bitti”ye getirildiğini ve hatta “yapılmadığını” ancak, “yapılmış gibi” hareket edildiğini öne sürerek genel merkeze itirazda bulunan bazı partililerin iddialarına İl Başkan Yardımcısı Ömür Dadaş’tan cevap geldi. Seçimlerin usulüne uygun yapıldığını belirten Dadaş, “Sokağa çıkma yasağının yapıldığı bir günde seçim mi olurmuş diyorlar. Biz toplantının duyurusunu 15 gün önceden yapmıştık. O gün sokağa çıkma yasağı uygulanacağını bilemezdik. Kaldı ki, toplantılarımızı yasağın bitim saatinden sonra gerçekleştirdik” dedi.

İYİ Parti Erzurum Teşkilatları’nı karıştıran ve dedikoduların havada uçuşmasına neden olan delege seçimleri, Liselere Geçiş Sınavı’nın (LGS) yapıldığı bir günde gerçekleşmiş, seçimlerin usulünü uygun şekilde yapılmadığını iddia eden bazı partililer, genel merkez nezdinde itirazda bulunmuşlardı.

AÇIKLAMA DADAŞ’TAN GELDİ

erzurumdanhaberler’de “Delege seçimi yapılmadı, yapılmış gibi gösterildi” başlığıyla, eski yönetici ve kurucu üyelerin iddialarına dayandırılarak verilen habere, İl Başkan Yardımcısı Ömür Dadaş’tan açıklama geldi.

“Yakutiye ve Palandöken ilçelerimizin delege seçimlerini 20.06.2020 günü 15. 00 ile 17:00 saatleri arası yapmış bulunmaktayız” diyen Dadaş, açıklamasını şöyle devam ettirdi:

HER ŞEY USULÜNE UYGUN

“- Parti tüzüğümüzde de yazdığı gibi, 15 gün önceden duyurularımız yapılmıştır. Listeler 15 gün önceden askıya çıkmış, hem ilçe ve hem il teşkilat binamızda üyelerimizin bilgisine sunulmuştur. Listelere yasal süre içerisinde her hangi bir itiraz da olmamıştır. Önceden belirlenen tarihte delege seçimi, tüzük kurallarına uygun bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Sokağa çıkma yasağı, seçim tarihi belirlendikten sonra alınan bir karardır ve kısmi sokağa çıkma yasağıdır. Saat 15.00 itibariyle yasak kalkmış ve üyelerimiz sandıklara gelerek oylarını kullanmıştır. Seçimler parti tüzüğüne uygun bir biçimde gerçekleştirilmiş, gerekli evraklar Genel Merkezimize gönderilmiştir. İddia edildiği gibi bir olay söz konusu değildir.Bu iddialar asılsızdır. Yapılan delege seçimlerimizin Erzurum ve partimiz adına hayırlara vesile olmasını diliyoruz…” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.