Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

SANATÇILARIN HOCASI’NA ERSANDER ÖDÜLÜ

SANATÇILARIN HOCASI’NA ERSANDER ÖDÜLÜ
4 Mart 2024 07:48

TAM 33 yıldan bu yana tiyatro alanında eğitim veren, çok sayıda sanatçıyı her türlü zorluğa, sıkıntıya ve belki yokluğa katlanarak yetiştiren Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Sahne Sanatları, Tiyatro Anasanat Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Pınar Aras’ı ERSANDER bağrına bastı.

SANATÇILARIN HOCASI

“Hocaların hocası” kavramını, “sanatçıların hocası” olarak yeni baştan kurgulayan Pınar Aras hocanın çalışmalarını takip ettiklerini, sahneye koyduğu oyunları da fırsat buldukça izlediklerini belirten Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) Başkan’ı Ümit Gergit, “marifet iltifata tabidir, müşterisiz meta zayidir” sözünden hareketle yola çıktıklarını kaydetti.

MARİFET İLTİFATA TABİDİR

Yıllardan beri sahne tozu yutarak bir ömür tüketen Prof. Dr. Ayşe Pınar Aras’a , yönetim kurulu olarak ERSANDER Özel Ödülü verme kararı aldıklarını, ödül olarak da Pınar Aras’a ait bir fotoğrafı tablo haline getirerek takdim etmeyi daha uygun bulduklarını bildiren Başkan Gergit, “Ödülümüzü geçtiğimiz gün çatkapı yaparak Pınar hocamıza takdim ettik. Bir insanı mutlu etmenin aslında ne kadar kolay bir iş olduğunu biz yönetim olarak o gün Pınar Aras Hoca’nın odasında gördük. Yönetim olarak bu tür mutluluk tablolarının altına bundan böyle yeri ve zamanı geldiğinde imzamızı atacağız. Önceki yıllarda 9. Cumhurbaşkanı rahmetli Süleyman Demirel’in de sıklıkla kullandığı ‘marifet iltifata tabidir’ sözünü unutturmamaya gayret edeceğiz” dedi.

ÖĞRENCİ YETİŞTİRMEYE DEVAM

ERSANDER’in sürpriz ziyareti ve ödülünün kendisini son derece mutlu ettiğini belirten Prof. Dr. Ayşe Pınar Aras, sohbet sırasında çok sayıda sanatçı yetiştirdiğini, yetiştirdiği sanatçıların bugün yurdun dört bir yanında kendisi gibi “sahne tozu” yutmaya başladıklarına işaret etti, sağlığı elverdiği müddetçe sanatçı yetiştirmeyi sürdüreceğini söyledi.

ERSANDER Yönetim Kurulu’nun ziyaretine, Pınar Aras’ın öğrencisi Dr. Öğretim Üyesi Cem İçyar da tanıklık etti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.