Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 16°C

KEŞKE HER ÖĞRETMEN BÖYLE ÜRETKEN OLABİLSE

KEŞKE HER ÖĞRETMEN BÖYLE ÜRETKEN OLABİLSE
29 Şubat 2024 13:12 | Son Güncellenme: 29 Şubat 2024 13:21
ERZURUM camiası, özellikle de sanat ve spor dünyasının yakından tanıdığı, yaptığı biri birinden değerli maketleriyle bilinen, aynı zamanda Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği ERSANDER’in Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Doğan Hattaoğlu’nun öğretmen kızı Ruşen Hattaoğlu Ece, babasının izinden yürüyor, yenilikler peşinde koşuyor.
AMAÇ DERSLERİ DAHA ZEVKLİ HALE GETİRMEK
Uzun yıllar Güneydoğu’da sınıra yakın köylerde öğretmenlik yaptıktan sonra, memleketine dönen ve Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu’nda Arapça Öğretmeni olarak göreve başlayan Ruşen Hattatoğlu Ece, Arapça dersini daha zevkli hale getirebilmek için “Arapça Sınıfı” projesi hazırladı.
Projenin okul idaresi tarafından onaylanmasıyla birlikte kolları sıvayan ve sponsor arayışına giren Hattatoğlu Ece öğretmen, sağladığı desteklerle istediği ölçüde bir Arapça Sınıfı oluşturdu.
BEKLEDİĞİMDEN GÜZEL BULDUM
Sınıfın açılış törenine katılan İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, üzeri özel çalışmalarla kaplanmış sıralara oturarak öğrencilik yıllarını hatırladı.
“Beklediğimden çok daha güzel bir sınıf buldum” diyen ve başta Ruşen Hattatoğlu Ece olmak üzere okul yönetimini başarılı çalışmalarından dolayı kutlayan Müdür Yıldız, bu tür çalışmaların diğer okul ve öğretmenler tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.
BABASINI GURURLANDIRDI
Erzurum ölçeğinde bir ilke imza atarak sanatçı babası Doğan Hattaoğlu’nu gururlandıran Ruşen Hattatoğlu Ece, sınıfın açılışı nedeniyle düzenlenen mütevazı törende şunları söyledi:
“- Arapça eğitimini önce sevdirmek gerekiyor. Bu düşünceden hareketle okulumuzdaki bir sınıfı Arapça Sınıfı olarak düzenledik. Amacım, bu dersi eğlenceli bir metodla ve görsel ögelerle zenginleştirilmiş bir ortamda öğrencilerime öğretmek. Bu sınıfı okul yönetimimiz ve eğitim gönüllüsü hayırsever vatandaşlarımızın maddi katkılarıyla oluşturduk. Destek veren, emek harcayan herkese gönülden teşekkür ediyorum.”
Necip Fazıl İmam Hatip Ortaokulu’nda hali hazırda 24o öğrencinin eğitim gördüğünü, eğitim hizmetini 15 öğretmen ile birlikte yürüttüklerini belirten Müdür Mustafa Taşer, Arapça Sınıfı’nın açılış törenine katılan herkese teşekkür etti.
Törene İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız’ın yanı sıra İl Müftü Yardımcısı Müseffa Akbulut ile ERSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Geriğit ve öğrenci velileri katıldı. erzhaber
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.