Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Pts 23°C
Sal 20°C
Çar 15°C
Per 14°C

DEMİR, DEMİRİ EĞDİ, BÜKTÜ UZMAN OLDU

DEMİR, DEMİRİ EĞDİ, BÜKTÜ UZMAN OLDU
20 Eylül 2023 18:19 | Son Güncellenme: 20 Eylül 2023 20:37

ASLEN Oltulu olan hem Oltu ve Yöresi Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanlığı’nı yürüten ve hem de Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) Üyesi olan iş insanı Hakan Demir, sıradışı işler yaparak adından sıkça söz ettiriyor. Bu defa da atık malzemelerden yaptığı biri birinden ilginç sanat çalışmalarını buz ile bütünleştirerek farklı bir tez çalışmasına imza atan Hakan Demir, açtığı sergide hem eserlerini sergiledi ve hem de lisans tezini tamamlayarak uzman olma hakkı elde etti.

O ARTIK BİR UZMAN

Topladığı atık metal malzemeleri sanatsal yapıtlara dönüştürmesiyle bilinen ve yaptığı sıradışı eserleri açılan sergilerde sanatseverlerle buluşturan Hakan Demir, sanata olan tutkusunu yüksek lisansını tamamlayıp, uzman sıfatı kazanarak taçlandırdı.

ÖNDER YAĞMUR’UN MUTLU ANI

Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Ana Sanat Dalı’nda yüksek lisansını tamamlayarak uzman olan Hakan Demir, Ata Buz Müzesi’nde bir ilginç sergiye daha imza attı. Buz ile metal malzemelerden yaptığı çalışmaları bütünleştiren Hakan Demir’i ilk kutlayan aynı zamanda tez danışmanı da olan Doç. Dr. Önder Yağmur oldu.

Serginin açılış kurdelasını kesen Önder Yağmur, tez danışmanı olarak; metalin sert ve soğuk doğasının, sanatçıların elinde nasıl yumuşadığını ve sanatsal bir anlatıma nasıl dönüştüğünün görmüş olmanın gururunu yaşadığını söyledi.

 

ÇARPICI ÇALIŞMALAR

Önder Yağmur, yaptığı konuşmada sanatın, farklı malzemelerin ve kavramların estetik şekilde bir araya getirilmesiyle ortaya çok çarpıcı çalışmaların çıktığına dikkati çekti.

Yağmur, atık metaller ve buz gibi sıradışı malzemelerin kullanılmasının, sanatın sınırlarını zorlayan ve yeni bakış açıları sunan bir yaklaşım olacağına inandığını söyledi, “Bu tür deneyimler, izleyicilere farklı düşünme biçimleri ve çevresel sorumluluk gibi önemli konular hakkında düşünme fırsatı sunabilir” diye konuştu.

ZIT ÖGELERİN BULUŞMASI

Hakan Demir de, buzun doğanın özgünlüğünü temsil eden bir özel madde olduğunu, atık metallerin de insan yapımı bir dünya ürünü olduğunu hatırlattı, “Sergimizde, bu iki zıt öğeyi bir araya getirerek bir farklı çalışmaya imza attık. Bu çalışmamızla atık metallerin sanatçıların ellerinde nasıl yeniden şekil bulduğunu ve bu soğuk, endüstriyel malzemelerin nasıl estetik bir ifadeye dönüştüğünü kanıtlamaya çalıştık” dedi.

Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği (ERSANDER) Başkan ve yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu serginin açılışında Demir, konuklarıyla yakından ilgilendi.

ERSANDER YALNIZ BIRAKMADI

Dernek üyesi arkadaşlarını özel gününde yalnız bırakmak istemediklerini belirten ERSANDER Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Gergit, Erzurum’da sanatsal her çalışmanın yanında olduklarını ve olmaya devam edeceklerini belirtti, Hakan Demir’i hem uzman olduğu için ve hem de yaptığı sıradışı çalışma ve açtığı sergiden dolayı kutladı, istenmesi halinde her türlü malzemeden sanatsal yapıtlar ortaya konulabileceğinin bu sergiyle çok daha iyi anlaşıldığına işaret etti.

BUZ ESERLERE İLGİ

Sergiyi gezmek amacıyla Ata Buz Müzesi’ne giden sanatseverler, salonda yer alan ve önceden sergilenmesine başlanılan buz eserleri de görme imkanı buldu, fırsatı fotoğraflar çekerek/çekilerek değerlendirdiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.