Dolar 32,4752
Euro 34,7669
Altın 2.442,51
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
22°C
Hafif Yağmurlu
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 20°C
Sal 18°C

KANSER HASTASI ANNE NE YAPSIN?

KANSER HASTASI ANNE NE YAPSIN?
4 Şubat 2021 12:23 | Son Güncellenme: 4 Şubat 2021 12:26

ÇOCUKLARININ annesi, uzun yıllardan beri aynı yastığa baş koyduğu eşi Gül Esra Şengöz’ün lenf kanseri olduğunu öğrendiğinde sarsılan, yufka yüreği bu acıyı kaldıramayınca kalp krizi geçiren ve bypass olan emekli eğitimci Haluk Şengöz, bugünlerde bu defa da aşı konusunda sorun ve sıkıntı yaşıyor.

ACABA SIRA NE ZAMAN GELECEK
Kemoterapi alması gereken eşi için hekimlerin “Mutlaka covid-19 aşısı olması gerekir” dediği Gül Esra Şengöz’e, kapısını çaldığı Sağlık il Müdürlüğü’nden, “Sıranı bekle” cevabı geldi. Sıranın kendilerine ne zaman geleceğini bilmediklerini, tedavi görebilmek için de doktorların aşı şartı koştuğunu belirten Haluk Şengöz, ne yapacaklarını, nereye ve kime başvuracaklarını bilemez hale geldiklerinden dert yandı.

AŞI İNSANLARA NİYE YAPILIYOR
Aşıyı, ameliyatlı biri olmasına, risk grubu içinde yer almasına rağmen kendisi için istemediğini ,“Kendim için birşey istiyorsam namerdim” diyerek, dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’i hatırlatan bir ifade şekliyle dillendiren Haluk Şengöz, aşının insanlara hasta olmamaları, salgından korunmaları ve hayata tutunmaları için vurulduğuna dikkat çekti.

İLGİSİZLİK DAHA AĞIR GELİYOR
“Eşimin de hayata tutunabilmesi ve kanserin daha fazla ilerlememesi için aşı vurulması gerekiyor” hatırlatması yapan Haluk Şengöz, “Bir yanda hastasının iyileşmesi için gayret gösteren, çare olmaya çalışan hekimler, diğer yanda da mevzuatın arkasına saklanarak çaresizliklerini gözler önüne seren insanlar! Bu çelişki karşısında şaşırmamaktan, hayrete düşmemekten insan kendisini alamıyor. O aşılar ülkeye insanlar korunsun, hasta olmasın diye getirtiliyor. Ortada son derece ağır hastalar var. Belki korona hastası değiller ama hepsi sıkıntıda olan, tedavi görmeyi umutla bekleyen insanlar. Onlara da ‘sıranız gelsin, öyle aşı olursunuz’ deniyor. Hastalığı ağır olan, değil günün, saatin bile öneminin fazla olduğu, ilerlemenin önüne geçilebilmesi için tedavinin şart olduğu hastalar için aşı kullandırtmamanın ne anlama geldiğini birilerinin bilimsel olarak açıklama yapması gerekir. Bu çelişkili durum insana virüsten, hastalıktan çok daha ağır geliyor” diye konuştu. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.