Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ERZURUMLULAR’A SESLENDİ

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ERZURUMLULAR’A SESLENDİ
16 Mart 2024 15:57

CUMHURBAŞKANI ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum mitinginde önemli açıklamalarda bulundu.

Gençlik ve sporda 19 bin kişi kapasiteli yükseköğrenim yurt binaları yaptıklarını, birçok farklı branşta 73 spor tesisi inşa ettiklerini kaydeden Erdoğan, Erzurum’a 20 bin kişi kapasiteli modern bir stat kazandırmak için de hazırlıklara başladıklarını bildirirken önemli bir projenin de duyurusunu yaparak “Palandöken Kayak Merkezimizle Konaklı Kayak Merkezimizi birleştirecek bir projeyle Erzurum’un kış sporları merkezi hüviyetini güçlendireceğiz” dedi.

Ulaştırmada 49 kilometreden devraldıkları bölünmüş yol mesafesini 620 kilometreye çıkardıkları bilgisini veren Erdoğan, Pirinkayalar, İspir, Özbağ 1-2, Özlüce-Arkun 1-2 ve Güllübağ tünellerini tamamlayıp hizmete aldıklarını hatırlattı.

“Hızlı Tren Hattının Proje Çalışmalarında Sona Yaklaştık”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Erzurum sınırları içindeki demir yollarını komple yenilediklerini, Divriği-Erzincan, Erzurum-Kars demir yolu hattının modernizasyonu için de çalışmalara başladıklarını ifade etti.

Erdoğan, “Erzincan-Erzurum-Kars Hızlı Tren Hattının proje çalışmalarında sona geldik. İnşallah önümüzdeki dönemde inşasına da geçeceğiz. Yaptığımız yatırımlarla modernize edip büyüttüğümüz Erzurum Havalimanımızın yolcu sayısı yılda 105 binden 1 milyonun üzerine çıktı.” diye konuştu.

Erzurum’u sevdiğini, Erzurum’un da kendisini sevdiğini bildiğini belirten Erdoğan, 31 Mart’tan sonra büyükşehir ve ilçe belediyeleriyle iş birliği içinde kente çok daha fazla yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.