Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 11°C
Az Bulutlu
Erzurum
11°C
Az Bulutlu
Paz 8°C
Pts 11°C
Sal 13°C
Çar 16°C

BU HANGİ PAŞA’NIN PINARI?

BU HANGİ PAŞA’NIN PINARI?
24 Nisan 2024 19:57 | Son Güncellenme: 24 Nisan 2024 19:58

ERZURUM-Pasinler kara yolu üzerinde bulunan Paşapınarı Çeşmesi, bakımsızlığı ve suyunun az akıyor olması nedeniyle vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Medreseleri, kümbetleri ve camiileriyle kültür şehri olan Erzurum, içinde barındırdığı tarihi çeşmeleri ile de önemli bir mirasa ev sahipliği yapıyor. Özellikle musluk sularının vatandaşlar tarafından içme suyu olarak tercih edilmediği son yıllarda çeşmelere olan talepte de büyük bir artış yaşandı.

Bu uğurda uzun yolu göze alan vatandaşlar ise soluğu, Erzurum-Pasinler kara yolu üzerinde bulunan ve hem doğal tadı hem de soğuk ve berrak oluşu ile insanların uğrak noktasına dönüşen Paşapınarı Çeşmesinde alıyor. Yanlarında getirdikleri onlarca su bidonunu doldurarak evlerinde ya da iş yerlerinde içme suyu olarak kullanan vatandaşlar, çeşmenin bakımsızlığından dert yanıyor.

Özellikle Ramazan ayı ve hemen sonrasında Paşapınarı’nın eşsiz suyunu tercih eden vatandaşlar çevre kirliliğinden ve suyun az akıyor oluşundan yakınıyor. Suyu ve havası ile anılan Erzurum’a bu görüntülerin yakışmadığı belirten vatandaşlar, gerek sorumlulara gerekse sorumsuz davranan vatandaşlara seslenerek çevrenin korunmasının önemine vurgu yapıyor. Suyun az akıyor olması ve talebin de bir o kadar çok olması nedeniyle saatlerce kuyrukta beklediklerini belirten vatandaşlar: “Kilometrelerce yol gelip karşılaştığımız çevre kirliliği bizi ziyadesiyle üzüyor. Burası uzun yıllardır insanların durak noktası olmuş bir çeşme. Yetkililer, çevre düzenlemesi yaparak ve çöp kutusu sayısını artırarak peyzaj düzenlemesi yapmalı. Bunun yanı sıra eğer suyun cılız akıyor olmasına da müdahale edebiliyorlar ise bunu da gür bir şekilde akacak seviyeye getirmelerini talep ediyoruz” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.