Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C
Çar 16°C

PASAKLI KENT DADAŞKENT

PASAKLI KENT DADAŞKENT
29 Temmuz 2023 19:21

EN çok 40 yıllık geçmişi olan, fiziki yapısı Erzurum’un eski mahalleleri ile kıyaslanmayacak kadar modern görüntüye sahip beldesi Dadaşkent’in “pasaklı ve dağınık hali” kısa geçmişi ve gençliği ile tezat bir durum oluşturuyor.

HER YANDA ÇÖP VAR

Anavatan Partisi iktidarında, Necati Güllülü’nün Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1983’lü yıllarda, Yenişehir’e alternatif bir yerleşim yeri olarak tarım arazileri üzerine kurulan, zamanla yanlış ve hatalı yönetim anlayışı yüzünden her yanı yağ bağlayan ve obez hale dönüşen Dadaşkent; acilen bakım, temizlik ve düzen istiyor. Beldede bir temizlik seferberliği başlatılması halinde Dadaşkent’in sokak aralarından kamyonlar dolusu çöp toplanacağı belirtiliyor.

AĞAÇLAR GEÇİT VERMİYOR

Yeşili ve ağacı, diğer beldelerle kıyaslanmayacak kadar bol olan Dadaşkent’te, ilk kurulduğu yıllarda dikilen, zamanla büyüyerek serpilen ağaçların yollara kadar sarkan düzensiz ve bakımsız hali ile ot basan yeşil alanların hiç de hoş olmayan görüntüsü, çoğu insana “Yoksa bu beldenin belediyesi, belediye başkanı, halkını temsil eden belediye meclis üyesi yok mu?” dedirtiyor.

KOKUDAN GEÇİLMİYOR

Parkları ve oyun alanlarının yanında yol ve kaldırımları “bakıma muhtaç” bir görüntü arz eden, koku ve mikrop yayan caddelerinin mutlaka yıkanmasını gerektiren haline karşın, aynı zamanda Dadaşkent’ten de sorumlu Belediye Başkanı Muhammet Cevdet Orhan ile yardımcısı Ömer Faruk Töremen’i göreve çağıran vatandaşlar, “yakında seçim var” hatırlatması yaparak aba altından sopa gösteriyorlar.

DADAŞKENT AYRILSIN

Giderek büyüyen ve nüfusu her geçen yıl biraz daha kalabalıklaşan Dadaşkent’in, daha iyi ve kaliteli hizmet alabilmesinin yolunun “müstakil” bir ilçe olması ve Aziziye’den bağımsız hale gelmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, “Bir yanda Ilıca, bir yanda Dadaşkent olmuyor. Eski yıllarda iki beldenin ‘Aziziye’ adı altında birleştirilmesine karşı çıkan çok insan olmuştu. Şimdi şartlar ayrılmayı ve bölünmeyi gerekiyor. Yakın bir gelecekte yerel seçimler var. Bu seçimler öncesinde gerekli idari düzenlemeler yapılmalı ve ılıca ayrı Dadaşkent ayrı birer ilçe olarak seçimlere girilmelidir” diye konuşuyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.