Dolar 32,4290
Euro 34,8411
Altın 2.436,44
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 16°C
Per 14°C
Cum 15°C

EBRAHİMİ: FİLİSTİN’DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR

EBRAHİMİ: FİLİSTİN’DE İNSANLIK DRAMI YAŞANIYOR
5 Nisan 2024 15:29

İRAN İslam Cumhuriyeti’nin kurucusu Ayetullah Humeyni tarafından Ramazan ayının son Cuma gününü ilan edilen “Dünya Kudüs Günü”nü anmak amacıyla verilen iftar yemeğinde konuşan Başkonsolos Mohammad Ebrahimi, soykırıma dönüşen savaşı ve İsrail zulmünü sert bir dille eleştirdi, son 6 ayda Filistin’de kadın, çocuk, büyük-küçük en az 40 bin kişinin katledildiğine dikkat çekti.

Ramada Otel’de verilen, Vali Vekili Mustafa Berk Çelik, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kızılay Erzurum Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil, Erzurum Ticaret Odası Başkan Vekili Celalettin Çetinkaya, Erzurum Kültür Sanat ve Eğitim Derneği Başkan Vekili Kadir Sabuncuoğlu, Türkiye Harp Malul Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Recep Akgül ile Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Fars Dili Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Yıldırım’ın katıldığı iftar yemeğinde bir konuşma yapan İran’ın Erzurum Başkonsolosu Mohammad Ebrahimi, sözlerine üçüncü kez belediye başkanı seçilen Mehmet Sekmen’i kutlayarak başladı.

Ramazan’ın son Cuma gününün Ayetuttal Humeyni tarafından  Dünya Kudüs Günü olarak ilan edildiğini hatırlatan Başkonsolos Ebrahimi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“- Yerel seçimlerin başarıyla yapılmasından dolayı Erzurum Valiliği ve Erzurum Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyor, yeniden seçilen sayın Mehmet Sekmen’i gönülden kutluyor, dost ve kardeş ülke Türkiye halkı ve hükümeti için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.

Siyonistlerin son altı aydır Gazze Şeridi’ne karşı işlediği suçların başlangıcının iki yüzüncü gününün eşiğinde Filistin’in, uygar ve mazlum halkının durumu insanlık adına büyük bir trajediye dönüşmüştür. İsrail Siyonist rejimi korkunç suçlarını işlemeye devam ediyor; İşgalci, ırkçı ve terörist bir rejimin yakıp yıkma politikasıyla 40.000’e yakın bebek, çocuk ve masum erkek ve kadının öldürülmesi ve Gazze Şeridi’nin evler, altyapılar, hastaneler, okullar, camiler ve kiliseler yıkılarak tamamen yok edilmesi, İnsanların ölüm noktasına kadar kasıtlı olarak aç bırakılması devam etmektedir.

Kuşkusuz, bu büyük suçların utancı, bu acımasız adaletsizliği engellemekle kalmayıp, ilk günden itibaren bu rejimi destekleyenlerin, özellikle de Amerika Birleşik Devletleri ve diğer Batılı hükümetleri ile sonsuza kadar kalacaktır. İşgal altındaki Filistin topraklarına giderek her türlü Silahlı yardımı ve her türlü desteği gönderenlerin davranışları, insanlık tarihinin sayfalarından ve hafızasından asla silinmeyecektir.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.