Dolar 32,5334
Euro 34,9533
Altın 2.431,20
BİST 9.717,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

3 TEMMUZ’U YIKIP AVM YAPACAKLARDI

3 TEMMUZ’U YIKIP AVM YAPACAKLARDI
10 Temmuz 2021 21:11 | Son Güncellenme: 11 Temmuz 2021 13:02

PANDEMİ nedeniyle ara verilen sportif faaliyet ve etkinliklerin serbest bırakılmasıyla birlikte hareketlenen 3 Temmuz Stadı’nda “ahde vefa etkinliği” düzenleyen Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Erzurum Şube Başkanı Abdusselam Gökçan, önemli açıklamalar yaptı, “Türkiye’nin tribünü ve tuvaletleri olmayan tek stadında bulunuyoruz. Bu stadı müteahhitlerin ağına ve tuzağına düşmekten son anda kurtaran, şu anda da aramızda bulunan dönemin Ak Parti İl Başkanı sayın Hüseyin Tanfer’e huzurlarınızda teşekkür ediyorum” dedi..

Uzun süren pandemi sürecini geride bırakmanın heyecanını yaşayan futbol antrenörleri ve amatör sporcular, 3 Temmuz Stadı’nda bir araya gelerek hasret giderdiler. Sıkıntılı sürecin geride kalışı nedeniyle bir etkinlik düzenleyen Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Erzurum Şubesi (TÜFAD), Ağrı ve Bayburt’un emektar futbolcularını 3 Temmuz’un çimlerinde buluşturdu.

3TEMMUZ’U ÇİNTIMAR YIKACAKTI!

Maçtan önce stadın ortasında bir tören düzenleyen TÜFAD Erzurum Başkanı Abdüsselam Gökçan, yaptığı konuşmada 3 Temmuz Stadı’nın; yıkılarak yerine AVM yapılmak istenmesi tuzağından son anda dönemin Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Tanfer’in müdahalesiyle kurtulduğunu hatırlattı.

TANFER’E TEŞEKKÜR PLAKETİ

Dönemin Gençlik ve Spor il Müdürü Fatih Çintımar’ın, Erzurum’un spor tarihinde önemli yere sahip 3 Temmuz Stadı’nı yıkmak için planlar yaptığını, stadın bakım, onarım ve temizliği ile ilgilenmediğini, amatör futbol kulüplerine karşı yıldırma politikası uyguladığını belirten Abdüsselam Gökçan, “O yıllarda Ak Parti Erzurum İl Başkanı olan sayın Hüseyin Tanfer’e konuyu ilettik. Kendisi Fatih Çintımar’ı neredeyse tehdit etti ve o çirkin, o kirli oyun bu sayede bozuldu. Fatih Çintımar, bu defa da 3 Temmuz Stadı’na, dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek bir proje uyguladı. Standartlara aykırı iki sahayı yan yana yapan Çintımar, stadın mevcut ölçüsü dar gelince, tribünleri kaldırdı. Şu anda dünyanın belki de tribünü ve tuvaleti olmayan tek futbol stadında bulunuyoruz” dedi.

İMDADA YAZICI YETİŞTİ

Düşlediği, hayalini kurduğu planın bozulmasıyla birlikte Fatih Çintımar’ın kendilerine cephe aldığını ve hiçbir işleri ile ilgilenmediğini belirten Başkan Gökçan, “Futbol kulüpleri olarak binalarımız yoktu. O tarihlerde Özel İdare Genel Sekreteri olan sayın Adnan Yazıcı’ya gittik, durumumuzu anlattık. Kendisine hep minnet kalacağımız bir hassasiyetle konuya yaklaşan, şu anda da aramızda bulunan sayın Yazıcı, karşımızda duran, her biri bir spor kulübüne ait olan binalarımızın finansmanını sağladı. Yıllardan beri sıkıntı içinde, ama amatör bir ruh ve heyecanla çalışmalarımızı sürdürdüğümüz bu stad, şimdi yeniden düzenleniyor. Arka taraflarda söküm çalışmaları başlandı. Yıl sonuna doğru standart ölçülerde, tribünleri olan, futbol kulüplerimizin ihtiyacına cevap verecek bir tesis ortaya çıkmış olacak” diye konuştu.

MHP’Lİ KARATAŞ DA KATILDI

TÜFAD Erzurum Şubesi’nin düzenlediği ahde vefa etkinliğine MHP İl Başkanı Naim Karataş, Duayen Gazeteci Kadir Sabuncuoğlu ve DEVA Partisi İl Başkan Vekili Memduh Tozoğlu ile çok sayıda futbol adamı katıldı. Törende kısa bir konuşma yapan Başkan Karataş, teknik adamlara ve futbolculara başarı diledi. Konuşmaların ardından Hüseyin Tanfer ve Adnan Yazıcı ile Naim Karataş‘a birer “teşekkür şildi” takdim edildi. Başkan Gökçan, iki küçük futbolcuya da şilt verdirerek incelik gösterdi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.