Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Pts 24°C
Sal 20°C
Çar 15°C
Per 14°C

ERZURUM VALİLİĞİ’NE TEKMAN’DAN TANIDIK BİR İSİM GETİRİLDİ

ERZURUM VALİLİĞİ’NE TEKMAN’DAN TANIDIK BİR İSİM GETİRİLDİ
10 Ağustos 2023 05:22 | Son Güncellenme: 10 Ağustos 2023 05:25

BEKLENEN Valiler Kararnamesi, gece yarısı yayınlandı ve Erzurum Valiliği’ne Çorum Valisi Mustafa Çiftçi atanırken, Vali Okay Memiş’in ismine ne merkeze alınan, ne de yeni atanan valiler listelerinde rastlanmadı. Adeta ortada kalan Vali Memiş ile ilgili spekülasyonlar kararnamenin açıklanmasıyla birlikte gece boyu devam etti.

7 DİPLOMALI VALİ

Eğitimi ve okumayı bir yaşam tarzı haline getiren, zaman içinde 4 fakülte, 1 yüksekokul bitiren iki de yüksek lisans yaparak diploma sayısını 7’ye çıkartan ve 8’inci diplomasını Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden almak için de gün sayan Erzurum’un yeni valisi Mustafa Çiftçi, 1970 yılında Konya’nın Çumra İlçesi’nde doğdu.

TEKMAN’DA GÖREV YAPMIŞ

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden 1995 yılında mezun olan Mustafa Çiftçi, bir dönem de Erzurum’un Tekman İlçesi’nde kaymakam olarak görev yaptı.

Erzurum’u bilen ve tanıyan bir isim olan, TBMM’nin önceki başkanlarından İsmail Kahraman’ın Özel Kalem Müdürlüğü’nü yapan Mustfa Çiftçi, kamu hizmetini yürütürken farklı fakülte ve yüksek okullarda okumaya devam etti.

OKAY MEMİŞ MUAMMASI

Toplamda 57 ilin valisini değiştiren kararname, Erzurum Valisi Okay Memiş açısından tam bir muammaya dönüştü.

Yerine atama yapılan Okay Memiş’in ismine, ne yeni görev verilen ve ne de merkeze alınan valiler listelerinde rastlanmadı.

Vali Okay Memiş’in isminin Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren valiler kararnamesinde yer almaması, “sehven yapılan bir yanlışlık” olarak yorumlandı.

Yayınlanan kararname sonrasında adeta “ortada kalan” ve kuvvetle muhtemel merkeze alındığı tahmin edilen Vali Memiş’in durumuna günün ilerleyen saatlerinde açıklık getirilmesi bekleniyor. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.