Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 21°C

MEMLEKET SEVİCİLERİ NEREDE

TOPLAMDA 25 MİLYON DOLARLIK HARCAMAYLA YAPIMI GERÇEKLEŞEN HİLTON GARDEN INN ERZURUM’UN HİKAYESİNİN 2016 YILINDA BAŞLADIĞINI BELİRTEN YÖNETİM KURULU ÜYESİ FERHAT BİNİCİ, “ERZURUM’U SEVMEK SÖZLE OLMUYOR” DEDİ.

MEMLEKET SEVİCİLERİ NEREDE
19 Ekim 2022 11:39 | Son Güncellenme: 19 Ekim 2022 11:56

HİLTON markasını 25 milyon dolarlık bir harcamayla Erzurum’a kazandırdıklarını hatırlatan Hilton Garden Inn Erzurum Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Binici, düzenledikleri basın toplantısında hem yatırımlarıyla ilgili bilgi verdi, hem de memleket sevicilerine “Sizi görelim… Gelin hiç olmazsa bir kişiyi istihdam edeceğiniz bir yatırım yapın” diyerek meydan okudu.

KAPILAR ÜÇ AY ÖNCE AÇILDI

Yaklaşık üç ay önce kapılarını müşterilerine açan Erzurum Hilton Garden Inn Genel Müdürü Sayit Önay, Şirket Yönetim Kurulu Üyesi Ferhat Binici ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, toplam 172 oda ve 414 yatak kapasiteli otelde en az yarısı yabancı uyruklu olmak üzere 8 bin müşteriyi ağırladıklarını bildirdi.

Palandöken Kayak Merkezi’ne 5, havalimanına da 6 kilometre mesafede bulunan Hilton’un her türlü toplantı ve organizasyona müsait bir konsepte sahip olduğuna işaret eden Genel Müdür Önay, toplamda 2 bin 770 metrekare açık ve kapalı etkinlik alanına sahip otelde düğün dahil her türlü etkinliğin rahatlıkla yapılabileceğine işaret etti.

HİKAYE 2016’DA BAŞLADI

Genel Müdür Önay’dan sonra söz alan Ferhat Binici, Hilton’un hikayesinin 2016 yılından itibaren başladığını hatırlattı. Hilton Garden Inn Erzurum için 25 milyon dolarlık bir yatırım gerçekleştirdiklerini belirten Binici, Erzurum markasını öne çıkarmak için kaliteli hizmet veren otel sayısını çoğaltmak gerektiğini kaydetti, Palandöken’i şehrin önemli bir değeri ve zenginliği olarak nitelendirdi. Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olduğunu, ancak turistlerin öncelikle ve özellikle Antalya’yı tercih ettiklerine işaret eden Binici, şöyle devam etti:

“- İnsanlar rahat konaklayabilecekleri kalite yerlere ve mekanlara ilgi gösteriyor. Palandöken de bizim büyük bir değerimiz. Bu değerden yeterince yararlanabilmemiz için şehirdeki kaliteli konaklama yerlerinin sayısını artırmak gerekiyor. Ben bu şehirde doğdum, bu şehirde yaşıyorum. Tüm kazancımızı bu şehre yatırıyoruz. Milletvekilimiz sayın Zehra Taşkesenlioğlu, hayli zaman önce Erzurum’un kalite bir otele ihtiyacı olduğunu söylemiş, bize ışık olmuştu. 6 yıl önce kurmaya başladığımız hayali şimdi gerçekleştirmiş olmanın mutluluğu içindeyiz. Yatırım aşamasında bize her türlü desteği veren, başımız sıkıştığında yardımımıza koşan Vali sayın Okay Memiş ile Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Mehmet Sekmen’e çok teşekkür ediyorum. Bu şehir gerçekten çok güzel kadim bir şehir. Erzurum’un eski parlak günlerine kavuşmasını hepimiz istiyoruz. Ama bu sözle olmuyor. ‘Erzurum’u seviyorum’ diyenler gelsin hiç olmazsa bir kişi çalıştırsınlar da sevgilerini, sevdalarını görelim. Rabbim ortaklarımızla birlikte bize böyle bir tesisi Erzurum’a kazandırmamızı nasip etti. Şimdi yeni yatırım ve projeler peşindeyiz. Yakın bir gelecekte yeni bir projeyi daha Erzurum’a kazandıracağız. Bunun çalışmasını yapıyoruz.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.