Dolar 32,5838
Euro 34,9974
Altın 2.457,47
BİST 9.784,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 21°C

ERZURUM KALESİ’NİN ETRAFI TAMAMEN AÇILIYOR

ERZURUM KALESİ’NİN ETRAFI TAMAMEN AÇILIYOR
26 Eylül 2019 17:58 | Son Güncellenme: 26 Eylül 2019 18:14

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından Erzurum Kalesi ve çevresinde önceki yıllarda uygulanmasına başlanılan Kültür Yolu Projesi’nin ikinci etabı için düğmeye basıldı. Birinci etabı yarım yamalak tamamlanan projenin ikinci etabında benzeri türde olumsuzluklara meydan verilmemesi için, işin ciddiye alınması istendi.

Erzurum’un buram buram tarih kokan mekanlarına yönelik düzenleme çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, bu defa da Caferiye Cami’nin yan tarafında bulunan ve uzun zamandan beri otopark olarak kullanılan alana kazma vurdu. Projesi Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan projeye göre, bölgede Kültür Yolu Projesi’nin ikinci bölümü yapılacak.

ÜÇ AŞAMALI PROJE

Üç aşamalı projenin tamamlanması halinde ortaya; eski binalardan temizlenmiş, üzerinde kala kala Esatpaşa Cami, Hanım Hamamı ve Caferiye Camii ile yeni yapılan birkaç Erzurumevi’nin dışında bina kalmayacak.

Projenin asıl önemli ayağını oluşturan üçüncü etapta, SGK Binası ile TEMA Market’in bulunduğu binalar da yıkılacak. Kamulaştırma çalışmalarının tamamlanması halinde o bölgede bir hamam ve iki cami dışında bina kalmayacak. Yıkımdan Ömer Duygun ilkokulunun da payını alacağı kaydedildi.

YİNE HAYAL KIRIKLIĞI YAŞANMASIN

Birinci etabı geçen yıl tamamlanan, ancak üzerinde bulunan süs havuzunun birkaç ay geçmeden projede yaşanan yanlışlık, ihmal ve hayal kırıklıklarının diğer etap projelerde yapılmaması için tüm çalışmaların en ince ayrıntısına kadar ele alınması ve titizlikle takibinin yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar, “Erzurum’un kalbi niteliğindeki o yerler yapılırken, kent ekonomisinin durağanlığı da gözden ırak tutulmamalı ve oralarda turizme yönelik işyerlerinin yapımına da öncelik tanınmalı” dediler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.