Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Az Bulutlu
Erzurum
22°C
Az Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 22°C
Sal 19°C

GÜRLER: SENDİKACILIK SORUMLULUK İSTEYEN BİR İŞTİR

GÜRLER: SENDİKACILIK SORUMLULUK İSTEYEN BİR İŞTİR
26 Mart 2024 15:23 | Son Güncellenme: 26 Mart 2024 15:24

ERZURUM Yol-İş Sendikası Büro Amiri Abdülaziz Gürler, sendikacılığın sorumluluk isteyen bir iş olduğunu belirtti, “20 yılda çok şey gördük, çok şey yaşadık” diye konuştu.

Sendikaların işçi ve işveren arasında köprü görevi gördüğünü bildiren ve 20 yıldan beri Yol-İş Sendikası Büro Amiri olarak işçi haklarını korumak için mücadele verdiğini kaydeden Abdülaziz Gürler, sendikaların sadece işçi haklarını korumak için değil, işverenin haklarını korumak ve savunmak amacıyla da var olduklarına dikkat çekti.

Bir genel başkanın yönetiminde, genel başkan yardımcıları ve il başkanlıkları ve işyeri temsilcilikleri şeklinde teşkilatlanan sendikaların, belli bir disiplin altında işçi haklarının savunuculuğunu yaptıklarına vurgu yapan Gürler, sendikaların işyeri temsilcileri aracılığıyla işyerlerindeki işleyişten ve yönetim anlayışından haberdar olduğunu hatırlattı, konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

SENDİKALI OLMAK AYRICALIKTIR

“- Çalışanlar açısından sendikalı olmak hem bir ayrıcalık ve hem de güvencedir. Sendikalar, işçi haklarının korunması, ücretlerin günün şartlarına göre belirlenmesi için vardır. Günümüzde çoğu işveren, işçilerin sendikalı olmasına çok da sıcak bakmamakta, kimi yerde baskı uygulamakta, işi tehdit ve şantaj boyutuna kadar taşımaktadır. İşçiler, bu tür baskılara ancak bir ve beraber etmeleri halinde karşı koyabilirler. Biz, işçilerin sendikalı olması, sendikaların da işyerlerinde teşkilatlanması için elimizden geleni yapıyor, zorlukların üstesinden gelmeye gayret ediyoruz.”

Türkiye’de çok sayıda işçi sendikası bulunduğuna değinen Büro Amiri Gürler, işçileri üye olunan sendikalara karşı dikkatli olmaya çağırdı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın iş yerleri için iş kolu kodu belirlediğini belirten Abdülaziz Gürler, “Çalıştığımız işyeri için, belirlenen iş kolu kodunu kapsayan sendika haricinde hiçbir sendikaya üye olunamaz. İşçiler hangi işkolunda olduklarını ve hangi sendikaya üye olup olamayacaklarını e-devlet üzerinden öğrenebilirler” diye konuştu. Haber: Murathan Öztürk

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.