Dolar 32,5102
Euro 34,8761
Altın 2.440,50
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Sal 20°C
Çar 16°C
Per 14°C
Cum 14°C

GÖLGE ETMEYİN, BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ!

GÖLGE ETMEYİN, BAŞKA İHSAN İSTEMİYORUZ!
7 Nisan 2024 10:32 | Son Güncellenme: 7 Nisan 2024 11:04

ERKON adını ilk duyduğumda, nedendir bilinmez gecekondu kavramı gelmişti aklıma!

*

Hiç ilgisi, alakası yoktu ama gecekonduyu andıran isim benzerliği bende böyle bir çağrışım yapmıştı.

Gecekondu ve ERKON!

Olacak şey miydi?

Ama gördüm ki, oldu!

*

Yerel seçimlerden az önceki günlerde ERKON’un, yani İstanbul merkezli Erzurum Konfederasyonu’nun yaptığı; her biri farklı dünya görüşüne sahip, tek ortak özellikleri kimliklerindeki doğum yerinin aynı oluşundan kaynaklanan bir birlikteliğe sahip üyelerini hayret ve şaşkınlığa sürükleyen “siyasi atraksiyonlar”, bizim sadece şaka yollu kurduğumuz gecekondu-konfederasyon ilişkilendirmesinin aslında ne kadar isabetli bir ilişkilendirme olduğunu gözler önüne serdi!

*

Tüm siyasi parti ya da dini ve etnik kökenli kuruluşlara, tarikatlara, vakıflara eşit uzaklıkta olması gereken ERKON yöneticileri, İstanbul seçimlerinde çok bariz şekilde taraf olmuş, bu tarafgirliklerini de Ak Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum’dan yana kullanmaktan hiç sakınca görmemişlerdi.

*

Öyle ki, aynı konfederasyonun kadın kolları üyeleri de, üzerine toz dahi kondurulmaması gereken Nene Hatun ismi altında bir iftar programı düzenlemiş, o programda da çok net ifadelerle Erzurumlular’ı Murat Kurum’a destek vermeye çağırmışlardı.

*

Sosyal ağlarda yayınlanan ve ERKON’un tarafsızlığını tamamen kaybettiğini gösteren bu görüntüler, kimi çevrelerin, özellikle de Erzurum ismini koruma ve kollana noktasında hassasiyet gösteren herkesin tepkisini çekti.

*

Her insanın bir siyasi görüşünün olması son derece doğal.

İnsanlar, kişisel olarak, gönül verdikleri siyasi parti ve temsilcilerinden yana düşüncelerini her ortamda rahatlıkla ifade edebilirler ve hatta etmeliler de.

*

Ancak sıra herkesin ortak değeri olan Erzurum ismine geldiğinde, o ismi kullanan bir konfederasyonun ve başındaki insanların titizlikle hareket etmeleri gerekirken “amigoluğa” soyunmaları hiç hoş karşılanmadığı gibi yığınla eleştiriyi de beraberinde getirmiştir.

*

ERKON yöneticilerinin tarafgir tutum ve davranış ne yazık ki, ilk değildir.

*

Birkaç yıl önce ERKON tarafından düzenlenen Erzurum Günleri’nde, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na yapılan saygısız davranışın yaşattığı skandalların sarsıntısı unutulmaya başlanmışken, ikinci bir “duygusal skandal”ın patlak vermiş olması, konfederasyon yönetimini tartışmalı hale getirmiştir.

*

Siz kendi adınıza, babanızın, dedenizin adına bir vakıf, dernek kurabilir veya benzer türde bir sivil inisiyatif oluşturabilirsiniz.

Ama o topluluğun adınıın önüne bir ilçe, bir şehir ve hatta köyün ismini ekleyerek kurumsal kimliğe dönüştürdüğünüzde, iş çok daha farklı mecralara sarpar, çoğulcu bir yönetim anlayışı ortaya çıkar ve o kuruluş, aynı ortak değerlere sahip insanları temsil eden bir hale gelir, ete kemiğe kimliğe bürünür.

*

Hatırlatmaya aslında hiç gerek yok!

*

Ancak, başta büyük şehirler olmak üzere, Erzurum dışında yaşayan, bu memleketle organik bağları neredeyse kalmamış ya da çok zayıflamış, yıllarca doğup büyüdükleri topraklara uğramayı akıllarına bile getirmeyen insanların, nüfus cüzdanlarında doğum yeri olarak Erzurum yazıyor olması, onların bu ismi pervasız ve patavatsız şekilde kullanmalarına asla fırsat vermez, imkân tanımaz!

*

Önceki yazılarımda da zaman zaman eleştirdiğim ERKON yönetiminin tamamen “duygusal” ağırlıklı yönetim anlayışı, özellikle de İstanbul seçimleri öncesinde takındığı, tarafsızlıklarını hiçe sayan davranış şekli, bu örgütte yönetimin ve anlayışının mutlak surette değişmesi gerektiği gerçeğini gözler önüne net olarak sermiştir.

*

Ortada iki seçenek bulunuyor!

*

Birincisi hiç şüphesiz olağanüstü genel kuruldur.

O olmaz ise ERKON isminin Murat Alatepe Gecekondusu olarak değiştirilmesidir.

*

Artık hemen herkes Erzurum ismini kişisel çıkarı için kullanmaktan vazgeçmelidir.

*

Daha anlaşılır bir söz söylemek gerekirse…

Yaşam tercihlerini, gayretlerini, birikimlerini başka şehirlerden yana kullananlar, bizi bize bıraksın, gölge etmesinler…

Başka ihsan istemiyoruz!

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.