Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Az Bulutlu
Erzurum
17°C
Az Bulutlu
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 24°C

KİMİ “ATA” DİYOR, KİMİ “BÜYÜKBABA!”

KİMİ “ATA” DİYOR, KİMİ “BÜYÜKBABA!”
27 Ekim 2016 10:50

24-erdl

ECZACI Erdal Güzel, Erzurum Kalkınma Vakıfı (ERVAK) Başkanı. Ama o son zamanlarda göçmen ailelere kol, kanat germesiyle biliniyor.

Yurtdışından ister normal, ister kaçak yollardan Türkiye’ye giriş yapmış ne kadar Afganlı varsa, hepsinin bulmak, yardımını talep etmek için can attıkları bir isim olan Erdal Güzel, Erzurum’a Musul’dan ailelerin geldiğini duyunca, arayışa koyulmuş. Aşağı Köşk Mahallesi’nde barındıklarını öğrenince, bir Türkmen ile birlikte adresini temin ettikleri eve gittiklerini belirten Erdal Güzel, erzurumdanhaberler.com’a şunları anlattı.

İÇERİDE 3 AİLE BARINIYORDU

“-Evden içeri bir girdik, neredeyse 14, 15 çocuk bizi karşıladı. Kimi kucağımıza atladı, kimi boynumuza sarıldı. İnanılmaz güzellikte ve duygusallıkta bir ortam oluştu. Evde üç Musullu aile oturuyormuş. Çocukların babaları Aşkale’deki toplama kamplarındaymış. Anneler, çocuklarını da yanlarına alarak Erzurum’a gelmiş, sözünü ettiğim o eve yerleşmiş. Ev izbe bir yer. Bereket doğalgazı var da ısınıyorlar. Biz de kendilerine sahip çıktık, ihtiyaçlarını gidermeye çalıştık.”

BİR GÜN BELKİ KİTABINI YAZARIM

Adını daha çok Afganlı göçmenlere sahip çıkışı ve onların sorunlarına eğilişiyle duyuran, bu çalışmalarıyla da bir “insan hakları ödülü”nü almayı çoktan hakeden Erdal Güzel, “Kapımıza kadar gelen, kendilerine yardımcı olmamızı isteyen birçok ulustan insan var. Bize İranlı geliyor, Afganlı, Iraklı geliyor. Suriyeli’lerden pek gelen olmadı. O insanlara Ebu İshak Vakfı’ndan temin ettiğimiz gıdaları veriyoruz. Çocuklar bize ata ya da büyükbaba diye sesleniyor. Sıkıntıda olan o insanların, o çocukların yardımına koşmak, ihtiyaçlarını gidermek beni şahsen inanılmaz derecede mutlu ediyor. Şu birkaç yıl içinde yaşanmış çok sayıda insan hiyakeyi dinledim ve tanık oldum. Kim bilir belki bir gün yaşadıklarımın, gördüklerimin bir kitabını yazarım” dedi. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.