Dolar 32,5545
Euro 34,8981
Altın 2.430,63
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
22°C
Parçalı Bulutlu
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C
Cts 22°C

KAPALI MAHCUBİYET MEDRESESİ AÇILIYOR

KAPALI MAHCUBİYET MEDRESESİ AÇILIYOR
1 Temmuz 2021 17:53

ERZURUM‘un simge eserlerinden olan, kimilerine göre Selçuklu, çoğu tarihçiye göre de İlhanlı eseri olan ve aylar önce “müze yapıyoruz” denilerek kapıları ziyaretçi trafiğine kapatılan ve adı “kapalı mahcubiyet medresesi”ne çıkan  Çifte Minareli Medrese’nin yarın (cuma) açılacağı kaydedildi.

HEP KAPALI KALDI

Geçtiğimiz yıllarda uzunca bir zaman restorasyona tabi tutulduğu için kapalı tutulan, daha sonra çevre düzenlemesi yapılmadan yarım yamalak haliyle hizmete sokulan Çifte Minareli Medrese, bu defa da geçtiğimiz yılın güz aylarında müze şeklinde düzenleneceği söylenerek kapatılmıştı.

ESERLER CAMİLERDEN TOPLANDI

Tarihi Lalapaşa Cami’nin restorasyonu sırasında koruma altına alınan çok sayıda eserin yanında, yine farklı camilerden temin edilen sanat değeri yüksek malzemelerin sergileneceği müzenin açılışı, uzunca bir beklemenin ardından nihayet yarın (2 Temmuz 2021 Cuma) gerçekleşecek.

BASINDAN ÖNCE SOSYAL MEDYADA

Sanki “devlet sırrı”yimiş gibi, yapılan düzenleme çalışmalarının basından gizlendiği, kapalı tutulan süre içinde en küçük bir açıklamanın bile yapılmadığı Çifte Minareli Medrese’de sürdürülen çalışmalarla ilgili görüntülerin sosyal medyada yayılması, şaşkınlık ve üzüntüyle karşılandı.

SEZONUN ORTASINDA AÇILIYOR

erzurumdanhaberler olarak yakın takibimize aldığımız, kapalı tutulduğu günden günümüze kadar geçen sürede sık sık gündeme getirdiğimiz Çifte Minareli Medrese’yi ziyaret için Erzurum’a gelen yerli-yabancı çok sayıda turist, kapalı kapının önünde boynu bükükleri oynamıştı. Adı “Çifte Minareli Medrese”den çok, “Kapalı Mahcubiyet Medresesi”ne çıkan ve öyle anılır hale gelen tarihi mekanın, turizm sezonunun neredeyse yarısına gelindiği bir dönemde açılması, çoğu insana “Buna da şükür. Bu sezon medrese hiç açılmayabilirdi” dedirtti. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.