Dolar 33,9901
Euro 37,5512
Altın 2.744,76
BİST 9.419,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 28°C
Parçalı Bulutlu
Erzurum
28°C
Parçalı Bulutlu
Per 26°C
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 26°C

AKDOĞAN, EFKAN ALA’YI YAZDI

AKDOĞAN, EFKAN ALA’YI YAZDI
7 Eylül 2016 13:05

01 EFKAN ALA

AK Parti milletvekili ve eski Bakan Yalçın Akdoğan, Star gazetesindeki köşesinde, istifa ettiği duyurulan eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın bilinmeyenlerini yazdı. Akdoğan, “Efkan Ala tipik bir Erzurumludur, hem çok hoşgörülü ve hem de itidallidir” yorumu yaptı.

Efkan Ala’nın uzun süre bürokrat olarak görev yaptığını ve AKP’nin birçok çalışmasında alınteri olduğunu yazan Yalçın Akdoğan,“Efkan bey için ‘aslında öyle biri değildir’ demeyeceğim ama daha sempatik farklı yönleri olduğunu ifade edeceğim. Efkan Ala, tipik bir Erzurumlu’dur, hem çok hoşgörülü ve itidallidir, hem de kavgadan çekinmeyen bir cesarete sahiptir.”

Efkan Ala’nın Gülen Cemaati’ne karşı 17-25 Aralık operasyonları sonrasında verdiği mücadeleye dikkat çeken Yalçın Akdoğan, Ala’nın özel yaşamına ilişkin bilgiler paylaştı. Yalçın Akdoğan’ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

“Ala, İstanbul siyasalı bitirmiş, okulunun Türk siyasetine damga vuracak ve (özellikle mülki idarede) Ankara siyasalın pabucunu dama atacak şekilde parlamasına sebep olmuştur.

Kayak yapmak, zıpkınla balık tutmak, mantar toplama festivallerine katılmak onun bilinmeyen yönleridir.

Ala, çok güzel kırlangıç buğlama yapar, Hint lokantasının müdavimidir.

Müzik dinleyelim dediğinde çevresindekiler ‘yapma ya diyerek uzaklaşmaya başlar’. Çünkü klasik sanat musikisinin en eski parçalarını dinlemekle de kalmaz, sözlerini okumaya başlar.

“Gülşende yine âh ü enin eyledi bülbül

Bir nakş okuyup savt-ı hezâr eyledi bülbül

Olmaz deheni yâre müşâbih deyû gonce

Gül mushâfını açdı yemin eyledi bülbül”…

Abdulkadir Meragi’den Buharizade Mustafa Itri’ye, Dede Efendi’den Şevki beye kadar birçok sanat üstadının hayranıdır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.