Dolar 32,5872
Euro 34,7956
Altın 2.497,71
BİST 9.453,80
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 19°C
Az Bulutlu
Erzurum
19°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 19°C
Sal 22°C

VATANDAŞ ÇİLE ÇEKİYOR, ESNAF KANAĞLIYOR AMA!

VATANDAŞ ÇİLE ÇEKİYOR, ESNAF KANAĞLIYOR AMA!
12 Ocak 2017 17:48 | Son Güncellenme: 13 Ocak 2017 04:07

ŞEHİR merkezine oldukça uzakta bulunan otobüs terminalinde yaşanan sorun ve sıkıntıların ayyuka çıktığı bir dönemde, terminal esnafı ile biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yaptığı görüşmelere ilişkin haber, her zaman olduğu gibi yine Basın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından haber merkezlerine servis edildi.

Otobüslerle terminale gelen yüzlerce yolcunun, şehre gelişleri sırasında çektiği çilenin herkes tarafından bilindiği, terminal esnafının çoğusunun da yüksek kiralar karşısında çaresizleri oynadığı bir zaman diliminde gerçekleşen ziyarete ilişkin olarak kaleme alınan ve “Başkan Sekmen Terminal Esnafı İle Buluştu” başlığıyla servis edilen haber, ilk başta ilgi çekti.

Ancak, Erzurum Otobüs Terminali’ne gelen yüzlerce yolcunun, şehre dönüş sırasında çektiği çileyi ve terminal esnafının sıkıntısını bilen habercileri, “Başkan Sekmen Terminal Esnafı İle Buluştu” haberinin detayları adeta şok etti.

“Toplantıda acaba neler konuşulmuş, hangi sorunlar dile gelmiş, hangi sıkıntılara çare bulunmuş?” türünde soruların cevaplarını aramak için, gönderilen metne göz gezdiren haberciler, “Şu anda iki tane silah fabrikası geldi, müracaatlarını yaptı, takip ediyoruz. 3-4 tane ilaç fabrikası geldi, kenti inceliyorlar” ifadelerini okuyunca, şaşkına döndü, “Acaba haber yanlış mı servis edilmiş, yoksa aklımızla alay mı ediliyor?” demekten kendilerini alamadılar.

İŞTE HERKESİ ŞAŞKINA ÇEVİREN O HABER:

Belediye Başkanı Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali esnafıyla toplantıda bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, burada yaptığı konuşmada,“Büyükşehir Belediyesi olarak, Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde yapmış olduğumuz çalışmaların Erzurum ve bölge halkımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. ‘Terminalimiz, Erzurum ve bölge insanına hizmet vermekte daha nasıl faydalı olabilir?’ düşüncesiyle elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık. Bugüne kadar sizlerin yapılmasını istediğiniz hizmetlerin kahir ekseriyetini sizlerin hizmetine sunduk” dedi.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, “Erzurum Türkiye’mizin önemli bir vilayetidir. Çok yakın gelecekte ekonomik olarak da Türkiye Cumhuriyeti’nin en önemli vilayetlerinden biri olacak” diye konuştu.

Konuşmasında yatırım önemine vurgu yapan Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Erzurum bir yatırım merkezidir. ‘Başkanım ben şöyle bir yatırım yapmayı düşünüyorum’ diyen varsa benim yanıma gelsin. Alıp Ankara’ya götürürüm, burada işlerini takip ettiririm. Biz yeni kaynakları devreye sokuyoruz. Şuanda iki tane silah fabrikası geldi, müracaatlarını yaptı, takip ediyoruz. 3-4 tane ilaç fabrikası geldi, kenti inceliyorlar. Burada cam, seramik, konfeksiyon, mobilya, maden fabrikaları kurulacak. Bunların tamamını geliştireceğiz. Erzurum farklı bir il olacak. Erzurum’da sanayi olursa hepimizin çocukları buralarda iş bulur. İş olmazsa buralarda ne benim çocuğum durur ne de sizin çocuğunuz durur. Bu dediğim yatırımlar olduğu zaman, buradan göç durduğu gibi gidenler de dönüp geri gelecek. Allah’ın izniyle bu ovaları yeniden işlevsel hale getireceğiz. Benim hep duam şu; ‘Ya Rabbi bana 20-30 tane fabrikanın kurdelesini kesmeyi nasip eyle!’ Duam budur. İnşallah hepimize, Rabbim bu günleri gösterir. Bu şehri farklı bir boyuta taşıyacağız.”

Başkan Sekmen, toplantı sonrası kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayarak terminal esnafının talep ve isteklerini dinledi.

ERZURUMDANHABERLER.COM’UN NOTU:

erzurumdanhaberler.com olarak biz, o toplantıda Başkan Mehmet Sekmen’in, otobüs terminalini keyfi yönetenlerden, esnafı sıkboğaz edenlerden, yolculara çile çektiren ve eziyet edenlerden hesap sorduğu inancını taşıyoruz.

Memleketin sorun ve sıkıntıları ile yakından ve içtenlikle ilgilendiğini bildiğimiz sayın Sekmen’in, dert dinlemeye gittiği otobüs terminalinde, sorun ve sıkıntılara yönelik “tek satır” laf etmemesi, bize mümkün değilmiş gibi geliyor.

Toplumun sürekli gözünün önünde bulunan şehrin Büyükşehir Belediye Başkanı ve yaptıklarının, daha doğru şekilde kamuoyuna anlatılması şarttır.

Gazetecilik ciddiyet ister.

Bu gerçeğin herkes tarafından bilinmesini dileği ile…

Saygılarımızla. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.