Dolar 32,5137
Euro 34,5803
Altın 2.493,63
BİST 9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 22°C
Açık
Erzurum
22°C
Açık
Çar 19°C
Per 20°C
Cum 20°C
Cts 17°C

ERDOĞAN: MASADA OLMAZSANIZ, MENÜDE OLURSUNUZ!

ERDOĞAN: MASADA OLMAZSANIZ, MENÜDE OLURSUNUZ!
12 Nisan 2017 15:56

ERZURUM‘da, İstasyon Meydanı’nda halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Nisan’da vatandaştan “evet” sözü aldı. Erzurum’u Doğu’nun incisi yapacaklarını belirten Erdoğan, bir de müjde verdi, ilçelerin önemli kısmının doğalgaza kavuşacağını söyledi.

Saat 13.45 sıralarında Erzurum’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, şehir merkezine girişte bir grup atlı karşıladı. 2011 yılında yapılan 25’inci Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının açılışı törenine beyaz atıyla katılan 89 yaşındaki Baki Bayraktutan da yine atıyla Erdoğan’ı karşılayanlar arasında yer aldı. Kısa süreliğine otobüsü durdurarak bekleyenlere oyuncak atan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aracına atlı ciritçiler eskortluk yapmak istedi. Bu sırada çıkan izdihamda atlar yere düşerken, bazı ciritçiler de hafif şekilde yaralandı.

İstasyon Meydanı’nda halkla buluşan Erdğan, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“- Buradan hemen bir müjde vereyim. Oltu, Pasinler ve Horosan ilçelerine bu yıl Karaçoban, Marman ve Tortum’a önümüzdeki yıl, İspir’e de bir sonraki yıl doğalgazı veriyoruz. Erzurum’a kış olimpiyatları yakışır değil mi? Şimdi ilk etabını yaptık olimpiyat olunca ufak düzenlemelerle ona da gireceğiz. Bu organizasyona aday olsak fena mı olur. 2026 için böyle bir hazırlık yapıyoruz. Buradan dünyaya bu olimpiyatlarla mesaj vereceğiz. Erzurum’dan yükselen bu sesi duyan arkadaşlarımız herhalde gerekli çalışmaları yaparlar. Bölgemizdeki tüm şehirlerimiz gibi Erzurum’un öncelikli sorumluluğunun istihdam olduğunu biliyoruz. Erzurum’a 20 milyar liralık yatırım yapılmasını ve 23 bin yeni istihdam çıkarılmasını planladık. Bunun için devlet altyapı kuracak. Özel sektörde gelecek burada yatırımı yapacak. Tabi bunun için istikrar ve güven gerekiyor. İşte 16 Nisan istikrar ve güvendir. Eğer istikrar ve güven olursa teşvik versenizde işe yaramaz. İnşallah 16 Nisan’da yeni yönetim sistemine geçerek ülkemizin önünde yeni bir dönem açacağız. Erzurum Türkiye’de bir numara olacak. Batı’ya da cevabını en güzel şekilde verecek mi? Erzurum’a 14 yılda neler yaptığımızı anlatmama gerek yok. Günlük hayatınızın içinde görüyorsunuz.

KARADENİZ’E KISA YOLDAN GİDİLECEK

Spor tesisleri, bölünmüş yollar, havalimanı en modern şekilde yapıldı. Sağlıkta yapılanları hiç söylemiyorum. Bakanımız burada. O zaten size anlattı. Sadece 1200 yataklı olarak planlanan şehir hastanesini inşallah 300 ilaveyle büyütmekle olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Karadeniz’le Erzurum arasında ulaşımı kolaylaştıracak Ovit Tüneli’nin takip ediyorsunuz değil mi? Buradan Karadeniz’e kısa yoldan gideceğiz. Bayburt tarafında Kop Tüneli’nin inşası sürüyor. Bingöl tarafına yapılacak Çirişli Tüneli’nin hazırlıklarına başlandı. Erzurum İpek Demiryolu’nun en önemli duraklarından biri olacak.

ÇOK ÇALIŞMAK LAZIM

Erzurum’u da 2023 hedeflerine ulaştırmamız için çok çalışmamız lazım. İbrahim Hakkı Hazretlerinin, Alvarlı Efe Hazretlerinin torunlarına bu yakışır. Dün akşam yayını dinlediniz mi? Orada bütün detayları anlattım. Artık gizli kapaklı bir şey kalmadığını düşünüyorum. Ülkemizde bir ana muhalefet boşluğu olduğunu da herhalde izlediniz. Diyeceksiniz ki Kılıçdaroğlu var ya! Bir dadaş fıkrasıyla bunun cevabını vereyim: Dadaşa sormuşlar Kamil’i mi seversin Kemal’i mi? Dadaş hemen cevap vermiş: Kemal’i severim. Niye demişler? Dadaşın cevabı manidar: Kamil bir yalan söylir bir doğri. Kemal hep yalan söyir beni yormiyir demiş…Kılıçdaroğlu da hep yalan söylediği için artık kimseyi yormuyor. Ama bu durum ülkemiz de bir boşluk da ortaya çıkarıyor.

KANSER HASTALARINA İLAÇ MÜJDESİ

Benim vatandaşım ilacını alamıyordu. Şimdi böyle bir dert var mı? Şimdi geçen Başbakanımız ve Bakanımız ile konuştuk. Kanser ilaçları ile ilgili bir sıkıntı vardı. Artık bu tür hastalarımızında masrafını devlet olarak üstleneceğiz.

“KILIÇDAROĞLU EVET DEMEZ ÇÜNKÜ DERDİ BAŞKA”

Bizim için önemli olan ölçü insan. Bunlar lafla peynir gemisi yürütüyorlar, bunun adı siyaset değil. Aslında 16 Nisan’da bizim milletin takdirine sunduğumuz yönetim sistemini normal şartlarda muhalefetin sunması lazım. 12 Eylül’e hayır dedim diyordu, biz şimdi onun tam tersini yapıyoruz, EVET de ama demez çünkü derdi başka. Biz bu değişimi gelecek için istiyoruz. Bu değişimin asıl manası, yıllarca devleti, vesayet odakları üzerinden tepe tepe kullananların sonu geliyor. Artık devlet doğrudan milletin oluyor. 16 Nisan bunlar için kabus günüdür. Onların kabus günü benim dadaşlarımın bayram günü olacaktır.

“MASADA OLMAZSANIZ MENÜDE OLURSUNUZ”

Masada olmazsanız menüde olursunuz. Biz sahada oldukça kimse bizi masanın dışında tutamaz. Hele menüye hiç koyamaz. Bu iş öyle Avrupa’da vatandaşlarımızın üzerine atla itle saldırmaya benzeme. Erzurum işgal acısını, kurtuluş sevincini tatmıştır. FETÖ’nün darbe girişimi ülkemizi işgal girişimi değil midir? Suriye ve Irak’taki her gelişmenin bir ucunun ülkemize çıktığını kim inkar edebilir? Bu vatan bedeli kanla ödenmiş ve bugüne kadar korunmuş bir vatandır, varsa girişimde bulunan bedelini ödeyecektir.

“16 NİSAN’DAN SONRA İKİ ŞEY DEĞİŞECEK”

Cumhurbaşkanlığı makamını bana 10 Ağusto 2014’de verdiniz. Şimdi de diyoruz ki inşallah 16 Nisan’da yeni yönetim sisteminin kararını verelim. Bu kararı verdiğimizde iki şey değişecek. Bir, Cumhurbaşkanı adayı olduğum zaman kurucusu olduğum partimden istifa etmiştim. Ama şimdi milletim EVET kararı verirse benim şimdi tekrar partime dönme imkanım olacak. İkincisi, HSYK’nın 30 gün içinde seçimi yapılacak. Hani Kılıçdaroğlu diyor ya, Parlamentoyu feshedebilir. Böyle bir şey söz konusu değil. Nasıl oluyor? Parlamento güçleniyor, denetim yetkisi artıyor. Bakın bugüne kadar HSYK’ya parlamento bir üye veremiyordu. Ama şimdi 13 üyenin 7’sini parlamento seçecek. 4 tanesini Cumhurbaşkanı seçecek. 2 tanesini de Adalet Bakanı ve müsteşar seçecek. Hayatı yalan! Onun için ben ona sen yalan makinesisin diyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.