Dolar 32,5286
Euro 34,9017
Altın 2.439,53
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

ERZURUM MYO GÖZ KAMAŞTIRIYOR!

ERZURUM MYO GÖZ KAMAŞTIRIYOR!
20 Ağustos 2019 15:17

ATATÜRK Üniversitesi’ne bağlı yüksekokul, enstitü ve fakülteler içinde Erzurum Meslek Yüksekokulu, gösterdiği üstün performansı ile öğrencilerin yoğunlukla tercih ettiği okul olma özelliğini bu yıl da korudu.

Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da en çok tercih edilen ve yüzde 100’lük başarı oranı ile kontenjanının üstünde bir taleple karşılaşan Erzurum MYO’nun, öğrencilerini kısa zamanda ve doğrudan işe hazır hale getiren bir eğitim kurumu olması nedeniyle ilgi gördüğü vurgulandı.

ANAOKULU ÖĞRENCİLERİNİN ÖZEL İLGİSİ

Toplam 21 bölümü ve 44 alt programı bulunan Erzurum MYO’nun son yıllarda en popüler hale gelen birimlerinin başında At Bakıcılığı ve Antrenörlüğü Programı geliyor. Sadece erkek öğrencilerin değil, kız öğrencilerin de yoğun ilgi gösterdiği programın topluma sağladığı sosyal fayda, saymakla bitmiyor.

Başta down sendromlular olmak üzere engelli her yaştan insana hizmet veren Atatürk Üniversitesi Hipoterapi ve Binicilik Tesisi’nden, düşük bir ücret karşılığı anaokulu öğrencileri de yararlandırılıyor.

Bu programı tercih eden öğrencilerin pratiğini geliştirmeleri için oluşturulan hipoterapi ve binicilik tesisinde hali hazırda 5’i midilli, 4’ü haflinger, 3’ü safkan İngiliz, 2’si de poni cinsi olmak üzere toplam 14 at bulunuyor.

AHIR SAYISINI ARTIRMAK GEREKİYOR

Üniversitenin böylesi önemli bir hizmeti verdiğinin duyulmasından sonra, ilginin giderek arttığını, ancak tesisin mevcut kapasitesiyle talebi karşılayamaz hale geldiklerini belirten Erzurum MYO Müdürü Prof. Dr. Dursun Kaya, şunları söyledi:

“Hali hazırda 14 atımız, 14 de ahırımız var. Toplamda 40 at ile hizmet verebilecek bir alana sahibiz. Ancak ilave ahır yapmak ve personel sayısını artırmak gerekiyor. Projelerimiz var. Eğer gerçekleştirebilirsek, çoğu yoksul ailelere mensup engelli çocuklarımızı taşıma işini de biz üstleneceğiz. Üniversitemiz, sosyal sorumluluk projelerini uygulamadaki başarısıyla çevresine ışık saçıyor.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.