Dolar 32,5221
Euro 34,8500
Altın 2.487,24
BİST 9.553,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cum 20°C
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 19°C

ERZURUM, UYUŞTURUCU TEHTİDİ ALTINDA

ERZURUM, UYUŞTURUCU TEHTİDİ ALTINDA
8 Kasım 2019 15:35

GÜNDEME ilişkin değerlendirmeler yapmak amacıyla basın mensupları ile bir araya gelen İYİ Parti İl Başkanı Haluk Terzioğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i, hem sordukları sorulara cevap vermeye çağırdı, hem de “Büyükşehir Belediyesi, Erzurum’u mezbelelikten ne zaman kurtaracak, ya da kurtarmayı düşünüyor mu?” diye sordu. Erzurum’un işsizlik sarmalında kıvrandığına da işaret eden Terzioğlu, “Erzurum’da uyuşturucu kullanımı da, satışı da giderek tırmanıyor” iddiasında bulundu.

Parti il binasında düzenlediği toplantıda, yarın yapılacak olan Tabyalar Yürüyüşü’ne dikkat çekerek sözlerine başlayan ve “Tabyalar yürüyüşüne katılmıyorum, katılmayacağım”diyen Başkan Haluk Terzioğlu, “İnsan mezar ziyaretine gitmek için, nasıl para ödemeye zorlanır?” diye sordu. Erzurum Tabyaları’nın savaş müzesi haline getirilmesi gerektiğini hatırlatan Terzioğllu, sözlerini daha sonra şöyle sürdürdü:

MEZAR ZİYARETİ PARAYLA OLMAZ

“- Ben o yürüyüşe katılmayacak, bu işi protesto edeceğim. Tabyaları, Nene Hatun’un mezarını kim kime sattı ise gitsin onlar yürüsün. Nenemin mezarını niye para ödeyerek ziyaret edelim. Mezalim müzesi yaparsın, para da alsınlar. Aslında şimdilerde oraya girenden para almak yerine, oraya gidene para verilmesi gerekir.”

Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet ve icraatlarına değerlendirme toplantısında önemli yer ayıran İYİ Parti İl Başkanı Terzioğlu, yapılan iyi işleri takdirle karşıladıklarını belirtti, eleştirilmesi gereken konulara da veryansın etti. Belediyenin cenaze hizmetlerinden övgüyle bahseden Başkan Terzioğlu, şöyle konuştu:

ŞEHİR MEZBELE HALDE

“- Geçtiğimiz gün sokak hayvanları barınağına gittik. Gerçekten çok güzel bir görüntü vardı. Aynı kaliteli hizmete cenaze hizmetlerinde de rastlamak mümkün. Ama bir de kentsel dönüşüm adı altında yıkılmış yerler var. Buraların akıbeti ne olacak? Şehir mezbele halde, kurtarmak gerekiyor. İYİ Parti olarak üzerimize düşen ne varsa, yerine getirmeye hazırız. Büyükşehir köylerde vatandaşın evine su sayacağı takıyor, para alıyor. Köylerde su saati uygulaması da neyin nesi. Vatandaş suyunu kendi getirmiş. Allah’ın suyuna saat bağlayan belediyeyi kınıyoruz.”

BİR PROJE GÖSTERSİNLER

Erzurum’un yerelde de yıllardan beri “güçlü bir iktidar” tarafından yönetildiğini belirten Başkan Terzioğlu, “Erzurum’da çok kuvvetli bir iktidar var, ama bir proje gösterebilirler mi? Sorunlar günden güne büyüyor. İşsizlik had safhada. Genç işsizlerin sayısı giderek artıyor. Buna paralel olarak uyuşturucu kullanımı giderek yaygınlaşıyor. Narkotik polisinin sayısı giderek artıyor. Bu ilin siyasileri neredeler, CAT sistemi nerede? Sistemin yenisini yapamadılarr, eskisini de söktüler, kaldık ortada. Kış turizmi diyoruz, sen havalimanını kapatıyorsun.

AVCI KIYIMI VAR

İlçelere gidiyoruz. Tortum benim ilçem. Çoruh Vadisi önemli bir yer. Buralarda yaklaşık 400 kadar avcıya, av izni izin verilmiş. O izne sahip olan avcılar, ne geliyorsa önlerine avlıyorlar. Böyle devam ederse, Çoruh Vadisi’nde seneye kene ısırmalarında, Kırım Kongo vakalarında artış olacaktır.”

İYİ Parti olarak gündemi takip eden değil, gündem oluşturan parti olacaklarını kaydeden Başkan Terzioğlu, “Partimize teveccüh had safhada. Dip dalga geliyor. Korku iktidarına rağmen, partimiz tırmanıyor. Hiç kimsenin endişesi olmasın. İktidara gelirsek, hem hesap soracak, hem hizmet edeceğiz. Erzurum’unda hesabı sorulacak. Bu şehir ne yazık ki, Ahmet Küçükler’i bile arar hale geldi” diyerek sözlerini noktaladı. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.