Dolar 32,5032
Euro 34,9509
Altın 2.430,07
BİST 9.799,23
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 21°C
Cts 22°C
Paz 21°C
Pts 20°C

BUNLAR BATAN GEMİ MALI MI

BUNLAR BATAN GEMİ MALI MI
14 Kasım 2021 16:23

ÜZERLERİNDEKİ binaların sökülmesiyle ortaya çıkan, değerli oluşlarından dolayı da “kupon arsa” diye tanımlanan Erzurum’un kaymaklı mülkleri ağız sulandırıyor.

Siyasi anlamda gücü yeten ve parası çok olanın kapmayı başardığı, üzerine de büyük bir hızla konut kondurduğu arsaların belediyeler tarafından haraç mezat satılması, çoğu insana “Bu iş nereye varacak? Böyle giderse Erzurum’da arsa kalmayacak” dedirtiyor.

Özellikle soğuk savaş yıllarında, Doğu’dan gelebilecek tehlikelere karşı Karskapı taraflarında konuşlandırılan askeri birliklerin sayısının azaltılması ve kışlaların boşaltılmasıyla “atıl” duruma düşen, şehrin farklı yerlerine serpiştirilmiş çok sayıdaki askeri lojmana, hem belediyeler ve hem de müteahhitler ile inşaat şirketleri “potansiyel inşaat arsası” gözüyle bakıyor.

Yenikapı’da, Taş Ambarlar’ın karşısında bulunan askeri lojmanların sökülmesi sonrasında ortaya çıkan ve o günden beri otopark alanı olarak kullanılan arsanın müteahhit bir gruba verilmesi, akıllara hem “bunlar batan gemi malı mı” sözünü ve hem de diğer kupon arsa ve arazileri getirdi.

Ağız sulandıran arsalardan birisinin de Erzurum Müftülüğü sorumluluk alanı içinde bulunduğu, bu arsayı kapabilmek için gizliden gizliye kıyasıya bir rekabetin sürdüğü iddia edildi.

Kupon arsayı kat karşılığı alıp, üzerine bina kondurmayı düşleyenlerin kuruma çok cazip(!) teklifler sunduğunu, araya da güçlü siyasi isimleri soktuğunu bilenler, görevlilerin siyasi baskılara karşı koymalarının zaman içinde çok da mümkün olamayacağına işaret ediyor, bu yerin okul alanı olarak ilan edilmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Erzurum’da yeni okul binalarına ihtiyaç duyulduğunu, bu ihtiyacın da kayıt dönemlerinde çok daha net biçimde ortaya çıktığını bilenler, söz konusu o bölgede de okul binası yapılmasının hem şehrin ve hem de vatandaşın lehine olacağını ifade ediyorlar. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.