Dolar 34,2282
Euro 37,3353
Altın 2.933,73
BİST 8.860,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 17°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
17°C
Hafif Yağmurlu
Çar 10°C
Per 7°C
Cum 8°C
Cts 8°C

TREN İSTASYONU’NA NEŞTER GEREKİYOR

TREN İSTASYONU’NA NEŞTER GEREKİYOR
24 Ekim 2016 19:34

37-ddy

ERZURUM’UN UTANÇ DUVARI VATANDAŞA ÇİLE ÇEKTİRİYOR

ERZURUM‘a tren hattı, kayıtlara göre 1937 yılında, yani Atatürk’ün ölümünden bir yıl önce gelmiş. 1933 yılında yapımına başlanılan Sivas – Erzurum demiryolu, 1937 yılında tamamlanarak, hizmete girmiş.

O tarihlerde, yani 79 yıl önce şehrin hayli dışında gözüken tren istasyonunun çevresi, yıllar ilerleyip, şehir büyümeye başladıkça, binalarla, işyerleri ile adeta kuşatılmış.

Binaların artması ve çevrenin kalabalıklaşması üzerine, yaşanması muhtemel kazaları önlemek için “yasak” yoluna başvuran DDY yöneticileri, İstasyon ile Nenehatun Evleri ve Doğu TV olarak adlandırılan semtin arasına yaklaşık 600 metre uzunluğunda bir duvar ördürmüş, yetmemiş duvarın üstüne de tel örgü çektirmiş.

DUVAR ENGEL OLAMAMIŞ, VATANDAŞ YOLUNU BULMUŞ

Yöre insanını çok uzun ve dolambaçlı yollardan gidip-gelmeye zorlayan utanç duvarı, kısa süre içinde delinmiş ve vatandaş, “su akar, yolunu bulur” misali, kendi yöntemleriyle yolunu bulmuş.

Yapıldığı günden beri çok da fazla bir işe yaramayan ve yayaların gidiş-gelişlerini engelleyemeyen duvarın yapımına ödenen para, devletin çoğu harcaması gibi çöpe gitmiş.

Günümüzde Erzurum’un en köhne ve bakımsız yerlerinden birisi olarak değerlendirilen bölgeye vatandaş neşter atılmasını istiyor.

KOCA ALAN TOZ TOPRAK İÇİNDE VE BAKIMSIZ

Vagonlarla gelen yüklerin indirildiği koca alanın bakımsız olduğunu, toz toprak içinde bulunduğunu belirten vatandaşlar, özellikle rüzgarlı havalarda yükselen toz bulutlarının ciddi anlamda kirliliğe yolaçtığını hatırlattı, “Kirliliğin yanında, yığınla ipsiz sapsız insana mekan olan bu yöre Erzurum’un en korkulu yerlerinin başında geliyor” dediler.

Tren hatlarının vakit geçirilmeden yeraltına alınmasını ve ortaya çıkacak devasa büyüklükteki alanın ağaçladırılarak, dinlenme ve mesire yeri haline getirilmesini isteyen vatandaşlar, bu projenin hükümetin yeni uygulayacağı programa dahil edilmesini istediler. erzhaber

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.