Dolar 32,3203
Euro 35,1119
Altın 2.298,90
BİST 9.056,39
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 13°C
Az Bulutlu
Erzurum
13°C
Az Bulutlu
Cum 13°C
Cts 15°C
Paz 16°C
Pts 16°C

ERZURUM’A HEP “MUZ” GELİRDİ, ŞİMDİ “BUZ” GELDİ!

ERZURUM’A HEP “MUZ” GELİRDİ, ŞİMDİ “BUZ” GELDİ!
9 Şubat 2017 08:58 | Son Güncellenme: 9 Şubat 2017 09:02

ATATÜRK Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’nın talimatları doğrultusunda Bilim ve Gençlik Anıtı’nın çevresinde yaptırılan Kardan Erzurum Sokağı’nın belli bölümlerinde kullanılmak üzere, İstanbul’dan TIR dolusu buz kalıp getirtildi. Erzurum’a şimdiye kadar “muz” getirlidiğini bilenler, “İstanbul’dan buz getirildi” haberini, “şaka” gibi algıladılar.

İstanbul’daki bir fabrikada özel olarak üretilen buz kalıplar, Erzurum Sokağı’nın işyerlerini yansıtan bölümlerinde kullanılmaya başlandı. Kardan yaptıkları Erzurum Sokağı’nın özel bölümleri için, özel malzemelere ihtiyaç duyulduğunu belirten Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Bulat, “Sıcakta hemen erimeyecek, belli ölçülerde yüzlerce buz kalıbına ihtiyaç oluştu. Erzurum’da o kalıpları temin etme şansımız hiç yoktu. istanbul’da buz kalıp imal eden bir fabrikadan, Erzurum’a TIR kamyonlarla buz kalıp getirttik” dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi öğrenci ve hocalarının, gelen buz kalıplara şekil vermeye başladığını belirten Dekan Bulat, “Kimi arkadaşımız buzdan semaver, kimi arkadaşımız çay bardağı, kimi arkadaşımız mangal türünde Erzurum’u hatırlatan ürünler yapıyor. Çalışmalarımız ha bitti, ha bitecek. Toplam 350 kamyon ‘temiz’ kar kullanarak oluşturduğumuz Erzurum Sokağı’nda hemen çevre düzenleme çalışması başlatacağız. Işıklandırmasını da yapacağımız sokağın açılışını bugün-yarın gerçekleştireceğiz” hatırlatması yaptı. erzhaber

YORUMLAR

  1. noname dedi ki:

    Asıl yaptığınız haber şaka gibi, Erzurum’da saf su ile ya da buharla buz üretim tesisi var mıydı da adamlar İstanbul’dan getirtti? Insanların çabalarını karalamak yerine o coğrafyada bu boyutta yapılmış, bu kadar emek verilmiş bir çalışmayı takdir edin. Ayrıca diğer bütün haberlerden gördüğümüz kadarıyla öyle yüzlerce buz veya birden fazla tır durumu yok. Gerçeklere açın kadrajınızı !