Dolar 32,4770
Euro 34,9370
Altın 2.435,95
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 22°C

ETS ÜNİVERSİTESİ,TABELADAN ÖTEYE GİDEMEDİ

ETS ÜNİVERSİTESİ,TABELADAN ÖTEYE GİDEMEDİ
10 Ağustos 2019 10:11

ERZURUM Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) yönetiminin, 2005 yılında düşüncesini ortaya attığı, sonraki yıllarda giderek olgunlaştırdığı ve hatta yerini belirleyip, YÖK’e  kuruluş başvurusunu bile yaptığı Erzurum Ticaret ve Sanayi Üniversitesi, olduğu yerde duruyor.

Ilıca’da, mülkiyeti Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait, bir dönem Veteriner Fakültesi olarak da kullanılan araziyi satın alan ve burada Erzurum Ticaret ve Sanayi Üniversitesi kurmak için ciddi çalışmalar başlatan ETSO, aradan hayli zaman geçmesine rağmen, inşaat başlatamadı.

Gerek ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartların ağırlaşması, gerekse de bölgede kurulacak bir özel üniversiteden beklenilen verimin alınamayacağı endişesinin, istenilen çalışmaların başlatılamamasında önemli etken olduğu belirtildi.

Hazırlık aşamasından, bugüne kadar geçen süreçte önemli paraların harcandığı projeyle ilgili olarak yapılan çok sayıda haberle, erzurum kamuoyu büyük beklenti içine sokulmuştu.

ecrzurumdanhaberler olarak Erzurum Ticaret ve Sanayi Üniversitesi ile ilgili olarak yayınlanan bazı haberleri derledik. İşte o haberlerden birkaçı…erzhaber

İLGİLİ YERLERE MÜRACAATLAR YAPILDI (2009)

ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, ilk olarak 2005 yılında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da katıldığı, ETSO hizmet binasının açılışında gündeme gelen “Erzurum’a bir vakıf üniversitesi kurma” düşüncesini artık hayata geçirmeyi planladıklarını belirterek, ilgili yerlere müracaatların yapıldığını söyledi. (http://www.gazeteguncel.com/etso-ozel-universite-kuruyor-8548h.htm / 29. ekim. 2009)

İLK RESMİ İMZALAR ATILDI (2010)

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Araştırma, Geliştirme ve Yardımlaşma Vakfı’nın kuracağı “Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi” için ilk resmi imza atıldı.
İlk etapta mühendislik, hukuk, mimarlık ve tasarım ve sağlık bilimleri fakülteleri ile bir meslek yüksek okulunu bünyesinde barındırması planlanan Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi’nin kampusu için Aziziye ilçesi Merkez Mahallesi Maşatlar mevkiinde kiralanan alanın kiralama protokolü, Defterdar Osman Şimşek ve ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik tarafından imzalandı. (http://www.erzurumajans.com/etso-universitesi-aziziyeye-kuruluyor-3674h.htm)

İSTİŞARE TOPLANTISI YAPILDI (2014)

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yardım, Araştırma ve Geliştirme Vakfı’nca kurulacak, Erzurum Ticaret ve Teknoloji Üniversitesi (ETTÜ) için istişare toplantısı düzenlendi.

ETSO’da düzenlenen toplantıya, AK Parti Erzurum Milletvekili Recep Akdağ, AK Parti Grup Başkan Vekili Ahmet Aydın, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, İl Başkanı Fatih Yeşilyurt, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Meclis Başkanı Saim Özakalın ile ETSO ve ETSO Yardım, Araştırma ve Geliştirme Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

Yücelik, bütün bölgeye hitap edecek bir vakıf üniversitesi kurma çabasında olduklarını belirterek, bu yönde yapılacak çalışma ve yol haritasının istişare yoluyla belirlenmesinin, çok faydalı olacağına inandıkları için böyle bir toplantı düzenlediklerini söyledi. (http://www.hurriyet.com.tr/erzurumda-yeni-universite-calismalari-37007130)

BAŞVURU DOSYASI YÖK’E TESLİM EDİLDİ (2016)

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) ve ETSO Vakfı tarafından bir süreden beri kurulma çalışmaları yürütülen Erzurum Ticaret ve Sanayi Üniversitesi’nin (ETSÜ) başvuru dosyası Yükseköğretim Kurulu’na (YÖK) teslim edildi.

Vakıf üniversitesinin 2012 yılından bu yana devam eden kurulma çalışmaları, zaman içerisinde karşılaşılan bürokratik engeller sebebiyle aksadı. ETSO ve ETSO Vakfı Yönetimi ve idarecilerinin özverili çalışmalarıyla, YÖK’ün kriterleri doğrultusunda hazırlanan vakıf üniversitesi dosyasına son şekli, ETSÜ Danışma Kurulu toplantılarında yapılan istişareler sonucunda verildi. ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Genel Sekreter Av. Harun Delibaş ve ETSÜ Danışma Kurulu Üyesi ve ABİGEM Direktörü Prof. Dr. Osman Demirdöğen Ankara’ya giderek hazırlanan başvuru dosyasını YÖK Vakıf Yükseköğretim Kurumları Koordinasyon Birimi yetkilisi Sibel Demirci’ye teslim etti. (http://www.hurriyet.com.tr/egitim/etso-vakif-universitesi-dosyasi-yokte-40109483)

DSİ’YE 40 LOJMAN YAPTIK, TESLİM ETTİK!

Radyo Ritm’e konuk olan ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, yapacakları özel üniversite ile ilgili bilgi verdi:

“Şu anda geldiğimiz aşamada; Erzurum-Aziziye karayolu üzerindeki 140 dönümlük kampüs arazisinin tapusunu aldık. Buna karşılık DSİ’ye 40 adet lojman yaptırıp teslim ettik. Bu süreçte YÖK’ün Vakıf Üniversiteleri yönetmeliğinde ciddi değişiklikler oldu. İstenen şartları yerine getirmek için yoğun çabalar gösterdik. Akabinde dosyamızı YÖK’ün ilgili birimine sunduk. Ocak ayında da bir heyet Erzurum’a gelerek ilk incelemeyi yaptı. İnşallah doğru bir yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz ve neticelendirmeye gayret ediyoruz” dedi.

Başkan Yücelik, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ve eski İçişleri Bakanı ve ETSÜ Mütevelli Heyeti üyesi Efkan Ala’nın üniversite kurulma çalışmalarında kendilerine büyük destekleri olduğunu belirterek, bu konuda ETSO’ya yardımcı olan herkese teşekkür etti. (https://www.erzurumtso.org.tr/etso-baskani-yucelik-radyo-ritmin-konugu-oldu/)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.