Dolar 32,5130
Euro 34,9419
Altın 2.434,97
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 22°C
Pts 21°C

KILIÇDAROĞLU “ADAYIM” DİYEBİLİR!

KILIÇDAROĞLU “ADAYIM” DİYEBİLİR!
27 Temmuz 2022 13:44 | Son Güncellenme: 27 Temmuz 2022 15:26

ASLINDA sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin değil, hiçbir siyasi partinin bugüne kadar yapmadığı, yapamadığı kıvamda, kapsamda, büyüklükte bir toplantı Erzurum’da önümüzdeki günlerde büyük bir aksilik olmadığı taktirde gerçekleşecek.

*

CHP İl Başkanı Suat Dülger’in açıklamasına göre, Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 2 Ağustos Salı günü Yenişehir Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde yapılacak parti grup toplantısına; genel başkan yardımcıları ve genel idare kurulu üyelerinin yanı sıra 100 kadar da milletvekili katılacak.

*

Çevre il ve ilçelerden gelecek partililerle birlikte o gün Erzurum’da ciddi bir “CHP hareketliliği” olacağa benziyor.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi, mevcut hali ve konumu itibarıyla o yoğunluğu kaldırır mı, bilemem!

Yer seçiminde “risk” var gibime geliyor.

Salon tercihi “mecburiyetten” kaynaklandıysa, buna da bir şey diyemem.

*

Ülkenin ana muhalefet partisi konumunda olan CHP’nin Erzurum’da esamesinin okunmadığı, güçsüz kaldığı, sıradan bir parti haline geldiği herkesin malumu.

*

Bir zamanlar milletvekillerinin yanında, adı unutulmazlar arasında yer alan Orhan Şerifsoy gibi bir belediye başkanı çıkartacak ölçüde seçmen kitlesine sahip olan, ancak sonraki yıllarda aldığı düşük oylarla adı sanı olmayan ve “diğerleri”  sınıfında yer alan partilerle birlikte anılmaya başlayan CHP’nin Erzurum ilgisi, bu nedenle dikkat çekici.

*

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erzurum’da parti grubunu toplamasının ve böylesine geniş katılımlı bir toplantı yapmasının nedeni ne olabilir?

*

Her ne kadar eski popüler halinden çok uzak bir görüntü veriyor, siyasetçilerin ilgisinden yoksun gözüküyor olsa da sonuçta burası Erzurum!

Dolayısıyla öyle yabana atılacak, elin tersiyle kenara itilecek, önemsenmeyecek bir şehir değil.

*

Bölgesinin merkezi kenti olan Erzurum, aynı zamanda “siyaset barometresi” görevi de görüyor.

*

Seçmenin dünden bugüne eğilimine bakıldığında, Erzurum’da hangi parti sandıktan birinci çıkmışsa, o parti ülkede ya iktidar, ya da iktidarın ortağı olmuş!

*

Duruşu, bakışı, vakur haliyle Erzurum, siyasetçilerin hep dikkatini çekmiş, bu nedenle çoğu liderin seçim startın verdiği “ilk şehir” olmuş, buradan esen rüzgar, mesela Ak Parti başta olmak üzere, Turgut Özal’ın Anavatan’ının, Süleyman Demirel’in Doğru Yol’unu iktidarı yakalayacaklarının işareti olmuş.

*

Ülke olarak yeni bir seçime dolu dizgin gidiyoruz.

Seçim takviminde bir değişiklik olmadığı taktirde en geç 2023 yılının haziranında ülke olarak yine sandığa gideceğiz.

*

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı belli; Recep Tayyip Erdoğan.

Erdoğan’ı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de kayıtsız şartsız destekliyor.

*

Ancak Millet İttifakı’nın adayı kim, henüz resmen açıklanmış değil.

*

Her ne kadar CHP Lideri Kılıçdaroğlu son zamanlarda “ben” diyerek, “biz” diyerek bazı açıklamalar yapıyor, iktidar olmaları halinde yapacakları işleri, izleyecekleri politikaları açıklıyor, çeşitli mesajlar veriyor olsa da, ortada henüz adaylık adına verilmiş bir söz, kamuoyuna açıklanmış kesin bir isim yok!

*

“Acaba” diyorum, Kemal Kılıçdaroğlu, grubunu Erzurum’da “dostlar alışverişte görsün” diye mi toplayacak, yoksa herkesin cevabını merakla beklediği sorulara cevap verip, örneğin Millet İttifakı’nın adayını mı açıklayacak?

*

İktidara aday bir siyasi parti genel başkanının onlarca partilinin yanında çok sayıda gazeteciyi Başkent’ten uzak bir Doğu şehrinde toplamasının belki fantastik bir yanı olabilir!

Ancak bu düşsel görüntünün kimseye yararının olmayacağı ortada!

Bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu Erzurum’da, gündemi sarsacak sürpriz açıklamalar yapabilir.

*

Bu şehir, geçmişte siyasette esen rüzgarlara yön vermiş olan bir şehirse…

Erzurum’da yapılacak böyle bir toplantıyı yabana atmamak gerekir.

O gün, yani 2 Ağustos’da çok şey olabilir!

Hissiyatım bu yönde!

O gün ne olacağını, neler konuşulacağını, hangi sözlerin verileceğini hep birlikte bekleyip, göreceğiz.

Şunun şurasında 2 Ağustos)a çok da birşey kalmadı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.