Dolar 32,4821
Euro 34,8539
Altın 2.422,47
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 15°C
Hafif Yağmurlu
Erzurum
15°C
Hafif Yağmurlu
Per 15°C
Cum 13°C
Cts 13°C
Paz 12°C

ŞEHİR HASTANESİ’NİN KARİZMASINI ÇİZEN GÖÇÜK

ŞEHİR HASTANESİ’NİN KARİZMASINI ÇİZEN GÖÇÜK
27 Ocak 2020 18:54 | Son Güncellenme: 27 Ocak 2020 20:26

BİR an önce tamamlanıp, açılışı beklenen, bunun için de hummalı bir çalışmaya sahne olan Şehir Hastanesi’nde herkesi şok eden bir olay yaşandı ve yeni binanın tavanında çöküntü oldu.

Erzurum Ajans’tan Onur Sağsöz’ün haberine göre, olay birkaç gün önce yaşandı. İddiaya göre, Göğüs Hastanesi’nin taşınacağı blokun tavanında çökme oldu, havalandırma boruları koptu ve tesisat hasar gördü.

Kamuoyundan sır gibi gizlenen çöküntü haberinin yayınlanması, Sağlık Müdürlüğü’nü açıklama yapmaya zorladı.

“Bu haberi kim verdi, fotoğrafları basına kim sızdırdı” araştırması başlatan Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamada, olayın ne zaman olduğu, nasıl yaşandığı, zararın boyutunun ne kadar olduğuna dair detaylara yer verilmedi

Büyük paralar harcanarak yapılan, açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı söylenen Şehir Hastanesi’nde yaşanan olayla ilgili olarak başlatılan soruşturmada nasıl bir sonuç alınacağı merak konusu oldu.

HERHANGİ BİR KAMU ZARARI SÖZKONUSU DEĞİL!

Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada aynen şöyle denildi:

“- Erzurum Şehir Hastanemizle ilgili bugün basınımızda çıkan “Dev Hastane Şimdiden Çöktü” başlıklı haberle ilgili Sağlık Müdürlüğümüzce kamuoyunu bilgilendirme gereği duyulmuştur.

Yapımı tamamlanmış olan binalarımızın sağlık hizmet sunumuna hazır hale getirilebilmesi için bazı altyapı çalışmaları halen devam etmektedir. Bu kapsamda, hastanemizde asma tavan boşluklarından ve diğer alanlardan kablolama çalışmaları yapılırken, yapımı tamamlanmış imalatlarda zaman zaman, yer yer çeşitli hasarlar meydana gelebilmektedir. Söz konusu haberdeki görüntüler de böyle bir çalışma sonucu oluşmuştur. Hadisenin meydana geldiği andan itibaren Müdürlüğümüzce ivedi olarak yüklenici firmalarla irtibata geçilmiştir. İlgili yüklenici firmalar tarafından gerekli çalışmalar başlatılmış olup, oluşan hasarlar tamamen yüklenici firmalar tarafından giderilmektedir. Herhangi bir kamu zararı söz konusu değildir. Konu ayrıca Bakanlığımız tarafından da takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla arz olunur.” erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.