Dolar 32,5908
Euro 34,8058
Altın 2.422,71
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 18°C
Az Bulutlu
Erzurum
18°C
Az Bulutlu
Sal 22°C
Çar 24°C
Per 23°C
Cum 21°C

GÜNÜN SORUSU: BURASI NERESİ

GÜNÜN SORUSU: BURASI NERESİ
8 Ağustos 2020 13:06
HABERE konu olan bir paylaşım çarptı Facebook’da gözümüze.
Kendilerini yakından tanıdığımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “zeki, çevik ve ahlaklı” değerlendirmesine bire bir uyan, Erzurum’da, “doğa sporları, yürüyüş, bisiklet, kayak, tırmanış, dağcılık ve dahası” dendiğinde akla ilk gelen isimler, Mustafa ve Melikşah Tekin kardeşler ile yine biri birleri ile kardeş kadar yakın Yıldırım Beyazıt Öztürk ve “Dağların oğlu” olarak camiasında nam salan Bülent Erkan’a ait bu paylaşımı biz de sayfamıza, yaptıkları değerlendirmeye hiç dokunmadan taşıyalım istedik.
Doğanın şu ya da bu gerekçeyle katledildiği, kirletildiği, özelliğinin “daha ne istiyorsunuz, bakın güzelleştiriyoruz” denilerek bozulduğu, bu tür doğru olmayan dokunuşlarla yabani hayatın biraz daha yok edildiği günümüzde, kendilerini doğaya ve doğal hayata adayan ekipten gelen haberde belirtilen tehlikelere dikkat çekmeyi erzurumdanhaberler olarak görev saydık.
Ekibin önemli isimlerinden Mustafa Tekin’in paylaşımı sırasında kaleme aldığı o uyarıcı yazıyı dikkatle okumanızı diliyoruz.
HERKES EL ELE VERMİŞ!!!
Burası İsviçre desem beğenirdiniz… Ancak burası İSPİR beğenmeyin, zaten de öyle yapıyoruz…
Bırakın beğenmeyi herkes el ele vermiş; bu güzelliği nasıl biran önce bitiririm diye birbiriyle yarışıyor…
İspir Yedigöller bölgesi diye bilenen bu coğrafyada aslında 33 göl var. (kaynak; hepsini dolaşıp sayan
Bülent Erkan)
Hepsi birbirinden güzel bu göller her geçen gün tükeniyor.
Gözlemlediğim kadarıyla tüketmek için neler mi yapıyoruz?
– Göllerin tepesine kadar çıkan araç yolu yapıldı.
– Bu göllere insanlar rahat insin pisletsin diye beton merdivenler yapıldı.
– Göllerin alt taraflarında maden aranıp dağlar delik deşik edildi.
– Göllerde yaşayan balıklar yasal olmayan yöntemlerle yüzde 99 tüketidi. (Ağ, serpme,dinamit, ilaçla zehirleme, tüple zehirleme, limitlere bakılmaksızın alınan balıklar vb)
– Usulsüz,izinsiz avlanarak yaban hayatı tüketildi.
– Göllerden gelen suların oluşturduğu derelere HES’ler yapıldı…
Lafa gelince hepimiz milliyetçiyiz, vatanseveriz. Doğasını korumayan bir milletten kusura bakmayın ama olsa olsa vatan haini olur.
Hani bir söz varya ağızlara dolanmış; Vatanı en çok seven, görevini en iyi yapandır. Bizlere miras kalan bu güzellikleri gelecek nesillere taşımak bizlerin görevi olmalıydı… #yedigöller #ispir #erzurum #doğayikoru #yabanhayati #katliamadurde #doğakatlediliyor #mustafatekin
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.