Dolar 32,5706
Euro 34,8788
Altın 2.427,65
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 24°C
Az Bulutlu
Erzurum
24°C
Az Bulutlu
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C

ILICALI: ERZURUM’DA İKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK OLACAK!

ILICALI: ERZURUM’DA İKİ ÖNEMLİ DEĞİŞİKLİK OLACAK!
3 Mayıs 2017 15:28

REFERANDUMDA “en çok evet” oyu vererek, tüm büyükşehir belediyeleri içinde ilk sırayı alan Erzurum’da önümüzdeki dönem “önemli” iki değişiklik olacağını vurgulayan Ak Parti Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, “Alınan sonuçlarla birlikte egemenlik de kayıtsız, şartsız milletin oldu” dedi.

Ak Parti ilçe teşkilatlarını fırsat buldukça ziyaret ederek, teşekkürlerini iletin Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, kuzey ilçelerine yönelik ziyaretlerinde önemli değerlendirmeler yaptı, Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini hatırlattı. Referandumda yüzde 74,5 oranında evet oyu veren Erzurum’un kendilerini gururlandırdığını belirten Ilıcalı, gittiği teşkilatlarda, konuştuğu yerlerde şu mesajları verdi:

20-25 BİN İSTİHDAM BEKLENTİSİ

“- Yeni anaysanın kabul edilmesiyle Türkiye’nin önü açılmıştır. Erzurum’da çok önemli iki büyük değişiklik olacaktır. Birincisi; Cazibe Merkezleri Programı kapsamında Türkiye genelinde özel sektör tarafından 82 milyar liralık başvuru oldu. Erzurum bu program kapsamında en büyük desteği alarak 20 milyar liranın üzerinde bir paya sahip oldu. Bu da 20-25 bin istihdam demek oluyor. Yeni sistemin kabul edilmesiyle birlikte bu tür projelerin gerçekleşme şansı daha da arttı.

İkinci önemli değişiklik ise; üzerinde uzun zamandır durduğum 2026 Kış olimpiyatları…

Bu olimpiyatlarla ilgili kapsamlı bir rapor hazırlamıştım. Raporu Cumhurbaşkanımıza ilettim, kendileri sağolsun uygun gördü ve İstasyon Meydanından Erzurum’un 2026 Kış Olimpiyatlarına adaylağını ilan etti.

TOPLANTILAR YAPIYORUM

Cumhurbaşkanımızın ilanının ardından işin içerisinde olan üniversite hocaları, medya ve turizmcilerle toplantı yaptım. Bu adaylık olduğu zaman şehrin çehresi değişecek, kentsel dönüşüm ve altyapı hizmetleri hızlanacak. Erzurum için birçok projenin önü açılmış olacak.

Hazırladığımız tramvay ve raylı sistem projeleri   Cumhurbaşkanımızın talimatıyla daha da hızlandı. Erzurum’a sadece ulaştırmada 4-5 milyar liralık yatırım gelecek. Sizlere tekrar şahsım, Genel Başkanım, İl teşkilatlarımız adına teşekkür ediyorum. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar diliyorum.”

Mustafa Ilıcalı’nın basına yansıyan ve vatandaş tarafından dikkatle takip edilerek, kayıt altına alınan müjdelerinden kaçının gerçekleşeceği ya da gerçekleşmeyeceği daha şimdiden merak konusu oldu. erzhaber

 

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.