Dolar 32,5286
Euro 34,9090
Altın 2.436,97
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 23°C
Az Bulutlu
Erzurum
23°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 21°C

İŞTE ERZURUM’UN ASIL ŞAMPİYONLARI!

İŞTE ERZURUM’UN ASIL ŞAMPİYONLARI!
19 Temmuz 2020 13:33

BÜYÜKŞEHİR Belediye Erzurumspor’un Ümraniyespor’u yenerek şampiyonluğunu ilan etmesiyle başlayan kutlamalar, gecenin ilerleyen saatlerinde gerçek yüzünü gösterdi.

GECEYARISI ORTAYA ÇIKTILAR

Caddelere, özellikle de kaldırım kenarlarına gelişigüzel serpiştirilen atıklar, Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü elemanları tarafından adeta elle temizlendi. Temizlikle yetinmeyen ekipler, daha sonra caddeleri gün ışıyıncaya kadar yıkadı, çerden çöpten iz bırakmadılar.

BAYRAM SEVİNCİ YAŞANDI

BB Erzurumspor’un şampiyonluğunu ilan edip, üçüncü kez Süper Lig’e çıkması, şehir genelinde bayram sevinci yaşattı.

Maçın bitiş düdüğü ile birlikte Havuzbaşı Kent Meydanı başta olmak üzere ev ve işyerlerinde ekranlardan maçı izleyen binlerce, onbinlerce insan bir anda sokaklara döküldü.

Ellerinde bayrak ve meşalelerle slogan atan, araçlarına doluşarak şehir turu atan taraftarlar, kutlamalarını gece geç saatlere kadar sürdürdüler.

ŞEHRİN GERÇEK YÜZÜ ORTAYA ÇIKTI

Kalabalıkların yavaş yavaş çekilmesiyle birlikte, şehrin gerçek, kirli yüzü de kendiliğinden ortaya çıktı.

Başta konfetiler olmak üzere, her türlü pis, kirli kağıdın, virüs nedeniyle kullanılması zorunlu hale getirilen maskelerin, kağıt mendillerin, mısır koçanlarının, cips poşetlerinin, yüzlerce kilo ağırlığında çekirdek kabuğunun yerlere serpildiği Erzurum, gecenin karanlığına ve sessizliğe bürünürken, ortaya “asıl şampiyonlar” çıktı.

SAĞLIKLARINI HİÇE SAYDILAR

Şehrin başta Cumhuriyet Caddesi olmak üzere önemli noktalarına dağılan temizlik ekipleri, çoğu atık maddeyi, sağlıklarını hiçe sayarak elleriyle poşetledi, sabahın ilk ışıklarına kadar cadde ve sokaklarda çöpün zerresini bırakmadı, dolayısıyla büyük bir alkışı hakettiler.

ÖNCE TEMİZLİK, SONRA YIKAMA

Atıkları topladıktan sonra caddeleri köpüklü suyla yıkayarak temizliklerini perçinleyen ekipler, çoğu insana “işte gerçek şampiyon bu insanlar, kendilerini kutluyoruz” dedirttiler. erzhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.