Dolar 32,5882
Euro 34,7786
Altın 2.505,69
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Erzurum 20°C
Az Bulutlu
Erzurum
20°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 19°C
Pts 19°C
Sal 23°C

SİZCE OLDU MU VALİ BEY!

SİZCE OLDU MU VALİ BEY!
20 Ocak 2023 15:27 | Son Güncellenme: 23 Ocak 2023 19:46

DÜN yoğun geçen bir günün ardından, akşamın ilerleyen saatlerinde haberlerimizi yazmak ve paylaşmak amacıyla oturduğum bilgisayarın başında, gelen “Öztürk bey, o fotoğrafı gördünüz mü?” mesajıyla vakıf oldum gelişmelere…

Habere baktım, gelişmeleri takip etmeye çalıştım, özellikle yorumlara dikkat kesildim.

Sonuçta özel haberin ne kadar kıymetli olduğunu, yapana ayrıcalık sağladığını bilen bir gazeteci olarak, İsmail Saymaz’ın halktv.com.tr’deki haberine şapka çıkarttım.

*

Baştan alarak özetlemek gerekirse; 13 Ocak’ta bin bir hatim dua töreni için Erzurum’a gelen Ak Parti Genel Başkan Vekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım, program sonrası gittiği bir giyim mağazasında Vali Okay Memiş, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İlker Şimşek ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Emin Öz’ün de yer aldığı bir fotoğraf karesinde yer almış, o fotoğraf İsmail Saymaz’ın paylaşımıyla birlikte gündemin ilk sırasına gelip, oturmuştu.

*

Çok su kaldıracak bir durum söz konusuydu.

Erkam Yıldırım’ın eli tespihli fotoğrafı, gösterilen tepkileri ve yapılan sitemleri haklı gösterir netlikteydi.

*

Geçmiş aylarda organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in paylaşımlarıyla ismi gündeme gelen Erkam Yıldırım, çok eleştiri almış birisiydi.

Fotoğrafa bakarak değerlendirme yapanlar, Vali Okay Memiş’e, Binali Yıldırım’ın oğlu olmasının dışında hiçbir resmi sıfatı bulunmayan, elinde tespihi ile son derece ciddiyetsiz bir görüntü veren Erkam Yıldırım’ın yanında neden bulunduğunu soruyorlardı.

*

Vali Okay Memiş bu şehri ve bizleri temsil ediyor.

Sayın Vali ne kadar özellikli bir şehirde görev yapıyor olduğunu da iyi biliyor.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Vali Bey’in yaptığı konuşma ve değerlendirme, belleklerdeki tazeliğini koruyor.

O gün beğenerek dinlediğim, yazdığım yazıyla kendisine alkış da tuttuğum Vali Memiş için “Hiçbir Vali Erzurum’u bu kadar güzel anlatamamıştı” demiş, teşekkür etmiştim.

*

Ancak son fotoğraf bize, 10 Ocak günü, “Erzurum Valiliği’ne atandığım günlerde hangi alanlara yönelmem gerektiğini açıkçası ben biraz da siz değerli basın mensuplarından öğrendim. Aslına bakarsanız bu şehirde çok şey öğrendiğimi düşünüyorum. Bu şehirde Doğu Anadolu’yu keşfettim, bu şehirde; bir şehrin ekonomik kapasitesinin fersah fersah üstünde bir saygınlığı nasıl kazanabileceğini keşfettim. Ekonomik olarak gayri safi milli hasıla olarak bizi beşe, ona katlayacak şehirlerden çok daha fazla saygınlığın nasıl kazanılabileceğini yine ben bu şehirde öğrendim ve buna hayret ettim, takdir ettim. Nihayetinde bu saygınlığın kazanılmasında en büyük rolü Dadaşlar’ın oynadığını fark ettim ve onlara teşekkür ettim” diyerek gönülleri okşayan Vali Okay Memiş’in gittiğini, yerine de sanki bir başkasının geldiğini gösteriyor gibiydi

*

Fotoğrafta elinde tespihi ile çok lakayt bir şekilde oturan Erkam Yıldırım’ın yanındaki sayın Vali, acaba “Bir şehrin ekonomik kapasitesinin fersah fersah üstünde bir saygınlığı nasıl kazanabileceğini keşfettim” diyerek Erzurum’a gerçek değerini veren kişi olabilir miydi?

*

Erzurum için, Erzurum insanı için son derece olumlu şeyler düşünen ve söyleyen Vali Okay Memiş, tam da erken seçimle ilgili net şeylerin konuşulduğu günlerde böyle bir görüntüyle  bir yerlere “ben de siyasette varım” mesajı mı vermek istiyordu?

Olabilir!

Bunun elbet yasak bir yanı yok. Ama sakıncası için “yok” denilemez!

*

Fotoğrafın yayınlanmasından sonra açıklamalar yapan CHP İl Başkanı Suat Dülger’den İYİ Parti İl Başkanı Fatih Güneyin’e, Saadet Partisi İl Başkanı Faik Çalık’tan Memleket Partisi’ne varıncaya kadar çeşitli siyasi parti temsilcilerinin “Ya devletin valisi gibi hareket edin, ya da gelin siyasete girin” diye eleştirdikleri Vali Okay Memiş, bu eleştirilere bakalım bir cevap verir mi?

*

Yazımın sonunda bir başka ilginç yana daha dikkat çekmek istiyorum…

Vali Okay Memiş’i ve Albay İlker Şimşek’i eleştiri oklarının hedefi haline getiren, gazetecilere de “nal toplatan” o fotoğrafı kim çekmişti de İsmail Saymaz’a ulaştırmıştı?

Hele de hiç gazetecinin bulunmadığı ortamda!

Bu ayrıntı sizce de ilginç değil mi?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.